Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Η πρώτη αντίδραση του αστυνομικού που αφέθηκε ελεύθερος

Θεσσαλονίκη – Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Η πρώτη αντίδραση του αστυνομικού που αφέθηκε ελεύθερος

Την Δευτέρα (19.12.2022), το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την πρόταση του ανακριτή και ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, που πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη κατά την διάρκεια καταδίωξης, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα- ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο Κώστας Φταγκούλης, ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε κατά την διάρκεια καταδίωξης. Δηλαδή αφορά την αρχική ποινική δίωξη του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου, ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού μετέφερε την πρώτη αντίδραση του εντολέα του. «Από εδώ και πέρα μας περιμένει δύσκολο νομικό έργο», είπε ο Σωτήριος Τερζούδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους. 

Ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά είπε πως ο εντολέας του «έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», ξεκαθαρίζοντας ακόμη ότι η απόφαση του Δικαστηρίου έγινε δεκτή από τον κατηγορούμενο «με ανακούφιση». Σημείωσε μάλιστα ότι «την περίμενε με αγωνία».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Αλέξης Κούγιας: «Οι δικαστές ούτε εκβιάζονται, ούτε φοβούνται»

Για την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε και ο Αλέξης Κούγιας. «Θέλουμε να εκφράσουμε τη συντριβή μας για τον αδόκητο θάνατο του νεαρού αυτού ο οποίος πραγματικά θα πρέπει να αποτελεί ένα παράδειγμα ώστε στο μέλλον, αντίστοιχα ανώριμα παιδιά, όχι μόνο Ρομά αλλά γενικώς ανώριμα παιδιά, να αρνούνται την εφαρμογή του νόμου. Δε θέλω να πω τίποτα περισσότερο γιατί οι στιγμές είναι δύσκολες», είπε ο γνωστός ποινικολόγος. 

«Εκείνο το οποίο με ευχαριστεί προσωπικά, είναι ότι πρέπει κάποιοι οι οποίοι υποκινούν κινητοποιήσεις ανθρώπων που λειτουργούν συναισθηματικά και δυστυχώς υιοθετούν αυτήν την κινητοποίηση -αν όχι την οργανώνουν- και πολιτικά κόμματα, πρέπει να καταλάβουν ότι οι δικαστές ούτε εκβιάζονται ούτε φοβούνται», είπε ακόμη.

Έδωσε επιπλέον το μήνυμα «στους προέδρους που εκβίαζαν τη δικαιοσύνη», όπως είπε, ότι «αν πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους, η δικαιοσύνη τους περιμένει».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από GR Times

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις