Χωρίς κατηγορία

Την μη πρωτοκόλληση του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης στον ΟΗΕ επιδιώκει η Αθήνα

Τι απαντά η ελληνική διπλωματία στο ενδεχόμενο κατάθεσης στον ΟΗΕ συντεταγμένων για την υφαλοκρηπίδα από την ελληνική πλευρά.

Στην μη πρωτοκόλληση της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης από τη γραμματεία του ΟΗΕ επικεντρώνει τις προσπάθειες της η ελληνική διπλωματία μετά τη γνωστοποίηση ότι επίκειται η ανάρτηση των συντεταγμένων που συνοδεύουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο από τη Διεύθυνση Ωκεάνιων Υποθέσεων και Δικαίου της Θάλασσας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να μην προχωρήσει η πρωτοκόλληση της συμφωνίας από τα Ηνωμένα Έθνη, προβάλλοντας στον Διεθνή Οργανισμό το νομικό επιχείρημα ότι το μνημόνιο είναι παράνομο όχι μόνο γιατί παραβιάζει τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει την έγκριση της Βουλής των Αντιπρόσωπων της Λιβύης.

Πώς σχολιάζει η ελληνική διπλωματία την επικείμενη ανάρτηση των συντεταγμένων της συμφωνίας Λιβύης – Τουρκίας; Τι απαντά στο ενδεχόμενο κατάθεσης στον ΟΗΕ συντεταγμένων της ελληνικής πλευράς;

Διαβάστε τη συνέχεια στο ρεπορτάζ του OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Πορεία διαμαρτυρίας των εργαστηριακών γιατρών στο κέντρο της Αθήνας – «Φτάνει πια η αδικία, το clawback είναι υφαρπαγή»
«Όλα τα εργαστήρια της χώρας, ακτινολόγοι και μικροβιολόγοι, έχουμε έρθει στην Αθήνα. Θέλουμε να βροντοφωνάξουμε» λέει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριακών Ιατρών
πορεία