Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

«Βήμα πρόσθες»: Η εντυπωσιακή επίδειξη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου [pics]

«Βήμα πρόσθες»: Η εντυπωσιακή επίδειξη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου [pics]

Μια εντυπωσιακή επίδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της νεοσύστατης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) πραγματοποιήθηκε, σήμερα, το πρωί, στο αεροδρόμιο των Μεγάρων και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Πάχης.

Η επίδειξη περιελάμβανε μια ευρεία γκάμα αποστολών με τη συμμετοχή επίγειων, αμφίβιων και εναέριων μέσων των ειδικών δυνάμεων.

Με φόντο το νησί της Σαλαμίνας, στο ύψωμα κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, οι προσκεκλημένοι της επίδειξης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ρίψεις αλεξιπτωτιστών και ανάπτυξη πλωτών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων με ταυτόχρονη υποστήριξη από αέρος με ρίψη πυρών από μαχητικά αεροσκάφη και μεταφορά προσωπικού με ελικόπτερα Apache και Chinook.

Ακολούθως, τα ελικόπτερα Chinook προσέγγισαν τον αεροδιάδρομο για προσγείωση, με κάλυψη από τα ελικόπτερα Apache. Από τα Chinook αποβιβάστηκαν τζιπ και μηχανές των Ενόπλων Δυνάμεων και κατέλαβαν εικονικά τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου. Ταυτόχρονα, αεροσκάφος c130 τροφοδότησε με στρατιωτικές προμήθειες την ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, που αναπτύσσονταν στον αεροδιάδρομο.

Παράλληλα, στη θαλάσσια περιοχή της Πάχης, ένα ελικόπτερο Aegean Hawk προσέγγιζε πλοίο αξιοποιώντας γρήγορες μανούβρες και το πλεονέκτημα της έκπληξης την ώρα που ομάδες αμφιβίων καταδρομών πραγματοποίησαν μη συνεταιρική νηοψία.

Ανάμεσα στα σενάρια της επίδειξης της ΔΕΠ περιλήφθηκε, επίσης, και η ανακατάληψη βραχονησίδας.

Δείτε λεπτομέρειες και τα εντυπωσιακά στιγμιότυπα στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις