Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: «Γαϊτανάκι» ονοματολογίας – Θέμα χρόνου οι οριστικές αποφάσεις

Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: «Γαϊτανάκι» ονοματολογίας – Θέμα χρόνου οι οριστικές αποφάσεις

Σε αναβρασμό βρίσκονται τα πολιτικά και δημοσιογραφικά επιτελεία, εν αναμονή του ορισμού του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, μετά την επεισοδιακή άρνηση του Ναυάρχου εα και πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Όπως είθισται σε περιπτώσεις ανασχηματισμού, ακόμη κι όταν πρόκειται για την πλήρωση μιας νεοσύστατης θέσης, έχει αρχίσει από χθες το «γαϊτανάκι» της ονοματολογίας.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται κυρίως προς απόστρατους ανώτατους αξιωματικούς ή στον ευρύτερο χώρο της Άμυνας και της Ασφάλειας, καθώς κάπως έτσι ερμηνεύεται το απόσπασμα δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ότι «η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος αυτού του πεδίου και ταυτόχρονα η παρουσία του στον δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα δικαιολογεί την απαξίωσή του».

Στο πλαίσιο αυτό, πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι αναζητούν τον υποψήφιο υπουργό σε μια «κλειστή επετηρίδα» ατόμων που διαθέτουν κάποια ή όλα τα εχέγγυα που περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε ποιοί είναι και τι λένε κάποιοι εξ αυτών στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις