Κόσμος

Σιρόπι για τον βήχα «σκότωσε» 13 ανθρώπους σε 72 ώρες!

Τραγωδία στη Λάχωρη του Πακιστάν, όπου από την Παρασκευή έως την Κυριακή έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι γιατί ήπιαν τοξικό σιρόπι για το βήχα!

Οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν τα φαρμακεία και μια φαρμακοβιομηχανία.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν από την Παρασκευή ως την Κυριακή στη φτωχή συνοικία Σάχντρα. Αρκετοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν το σιρόπι ως ναρκωτικό, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ατίφ Ζουλφικάρ.

“Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, οι περισσότεροι τοξικομανείς, πέθαναν όταν ήπιαν το τοξικό σιρόπι”, διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως έξι πέθαναν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε κοιμητήριο στο οποίο συναντιούνται πολλοί ναρκομανείς.

Περίπου 100 άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Ιανουάριο στη Λαχώρη όταν πήραν τοξικά φάρμακα που είχαν παρασκευαστεί στην πόλη.

Τρία φαρμακεία έκλεισαν και οι ιδιοκτήτες τους συνελήφθησαν. Οι αρχές ζήτησαν την απόσυρση του φαρμάκου.
Επίσης έκλεισε η φαρμακοβιομηχανία που παράγει το σιρόπι και δείγματα του φαρμάκου εστάλησαν για ανάλυση σε εργαστήρια.

Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, σύμφωνα με τον Ταχίρ Χαλίλ από το νοσοκομείο Μαγιό το μεγαλύτερο της Λαχώρης.
Στους 20 ανθρώπους που δηλητηριάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι έξι πέθαναν και από τους υπόλοιπους οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πακιστάν: Ένα κοριτσάκι 9 ετών προσφέρθηκε ως αποζημίωση σε μια πλούσια οικογένεια

Οι Ταλιμπάν πήγαν να δολοφονήσουν την 14χρονη Πακιστανή που αγωνιζόταν κατά τους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1