Κόσμος

Σιρόπι για τον βήχα «σκότωσε» 13 ανθρώπους σε 72 ώρες!

Τραγωδία στη Λάχωρη του Πακιστάν, όπου από την Παρασκευή έως την Κυριακή έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι γιατί ήπιαν τοξικό σιρόπι για το βήχα!

Οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν τα φαρμακεία και μια φαρμακοβιομηχανία.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν από την Παρασκευή ως την Κυριακή στη φτωχή συνοικία Σάχντρα. Αρκετοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν το σιρόπι ως ναρκωτικό, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ατίφ Ζουλφικάρ.

“Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, οι περισσότεροι τοξικομανείς, πέθαναν όταν ήπιαν το τοξικό σιρόπι”, διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως έξι πέθαναν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε κοιμητήριο στο οποίο συναντιούνται πολλοί ναρκομανείς.

Περίπου 100 άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Ιανουάριο στη Λαχώρη όταν πήραν τοξικά φάρμακα που είχαν παρασκευαστεί στην πόλη.

Τρία φαρμακεία έκλεισαν και οι ιδιοκτήτες τους συνελήφθησαν. Οι αρχές ζήτησαν την απόσυρση του φαρμάκου.
Επίσης έκλεισε η φαρμακοβιομηχανία που παράγει το σιρόπι και δείγματα του φαρμάκου εστάλησαν για ανάλυση σε εργαστήρια.

Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, σύμφωνα με τον Ταχίρ Χαλίλ από το νοσοκομείο Μαγιό το μεγαλύτερο της Λαχώρης.
Στους 20 ανθρώπους που δηλητηριάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι έξι πέθαναν και από τους υπόλοιπους οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πακιστάν: Ένα κοριτσάκι 9 ετών προσφέρθηκε ως αποζημίωση σε μια πλούσια οικογένεια

Οι Ταλιμπάν πήγαν να δολοφονήσουν την 14χρονη Πακιστανή που αγωνιζόταν κατά τους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Η «συνάντηση για τσάι» και το μυστικό σύστημα της Χαμάς για καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σε μετρητά ένα ελάχιστο ποσοστό από τον κανονικό τους μισθό, κάθε 10 εβδομάδες - Το «σήμα» δίνεται μέσω μηνυμάτων για «συνάντηση για τσάι» σε σημεία διανομής
Μαχητές της Χαμάς
Γάζα: Πάνω από 200 Βρετανοί και Ιρλανδοί συγγραφείς ζητούν μποϊκοτάζ του Ισραήλ – Δραματική η ανθρωπιστική κρίση σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Γνωστοί συγγραφείς ζητούν πλήρες μποϊκοτάζ μέχρι να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση υποσιτισμού σε παιδιά
Παιδί στην Γάζα 3