Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του ο Καμμένος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Δεν θα μπορέσει να αποκατασταθεί η βλάβη αν υπάρξει “ανεπιθύμητο δυστύχημα” λέει ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ.
– Προκαλεί συνεχώς ο Καμμένος, λέει σε συνέντευξή του ο Τσαβούσογλου
– Ουσιαστικά ο Τούρκος υπουργός προειδοποιεί την Ελλάδα με… ατύχημα!

Ακόμη μια απίστευτη πρόκληση έρχεται από την πλευρά της Τουρκίας και μάλιστα από τον επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Χουριέτ κάλεσε ούτε λίγο, ούτε πολύ τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο να “συνετιστεί” να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του φέρεται να λέει ο Τσβούσογλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας υπουργός προκαλεί.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός προειδοποιεί ότι μπορεί να υπάρξει επεισόδιο, λόγω αυτής της “προκλητικής” συμπεριφοράς και όπως λέει “αν, ο Αλλάχ φυλάξοι, γίνει ένα δυστύχημα ανεπιθύμητο αποκατάσταση δεν υπάρχει”.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι “ο συνέταιρος της κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς, είναι ταυτόχρονα και Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο Υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική για να μην υπάρχει ένταση με την γείτονά μας”.

Μάλιστα ο Μ. Τσαβούσογλου την ώρα που καλεί τον Έλληνα υπουργό να… συνετιστεί, απειλεί και με απάντηση από την πλευρά της Τουρκίας:
Ο υπουργός Άμυνας ας συνετιστεί. Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι συμπεριφερόμαστε με λογική. Ξέρουμε να δίνουμε και την απαραίτητη απάντηση. Η στάση του υπουργού δεν είναι καινούρια. Εμείς γι’ αυτή τη στάση έχουμε μιλήσει και στον Τσίπρα και συνεχίζουμε να το κάνουμε.
Οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να λύνονται με διάλογο. Πρέπει να υπάρξει κοινή λογική. Αν η κατάσταση κλιμακωθεί και ‘Αλλάχ φυλάξοι’, γίνει ένα ατύχημα, που κανένας δεν θέλει, δεν θα μπορεί να διορθωθεί μετά. Εμείς συμπεριφερόμαστε με μεγάλη ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να συμπεριφέρεται με ωριμότητα.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε