Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημοψήφισμα 2015 : Αποτελέσματα και Exit Polls για τo NAI ή ΟΧΙ

Δημοψήφισμα 2015 : Αποτελέσματα και Exit Polls για τo NAI ή ΟΧΙ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 2015Eιδήσεις  – Exit Polls : Σαφές προβάδισμα του ΟΧΙ έναντι του ΝΑΙ δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος 2015. Δημοσκόπηση Metron Analysis – ANT1 (ΟΧΙ 49% και  ΝΑΙ 46%) -Δημοσκόπηση GPO-Mega  (ΟΧΙ – 51,5% και ΝΑΙ 48,5) -Δημοσκόπηση Marc – Alpha (ΟΧΙ 49,5% έως 54,5% και ΝΑΙ 49,5% έως 50,5%) – Δημοσκόπηση MRB – STAR ( ΟΧΙ 51% και ΝΑΙ 49%). Με την ενσωμάτωση στο 51,88% το ΟΧΙ λαμβάνει 61,24%, ενώ το ΝΑΙ 38,76.

Περίπου στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής 05/07 εκτιμάται θα υπάρχει και η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος 2015 από την εταιρία Singular Logic. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Logic, Μ. Καριώτογλου, ενδέχεται να μην είναι τελικά διαθέσιμη η εκτίμηση τη συγκεκριμένη ώρα, στην περίπτωση που η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων βρίσκεται μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους.

 
Τα αποτελέσµατα του δηµοψηφίσµατος της 5ης Ιουλίου θα συγκεντρωθούν σε κάθε νοµό (εκλογική περιφέρεια) από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του, θα µεταδοθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης και µετά το Υπουργείο, αφού τα συγκεντρώσει, θα τα διοχετεύει στα µέσα µαζικής ενηµέρωσης (τηλεόραση-ραδιόφωνο-Τύπο-Διαδίκτυο), µε τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών µέσων. 
Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015

Δείτε εδώ όλες τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για το Δημοψήφισμα 2015

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Δείτε την εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών με όλα τα αποτελέσματα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ 

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα ο υπουργός Επικρατείας: «Αν επιβεβαιωθεί το Όχι, θα έχουμε καλύτερη συμφωνία» ήταν η πρώτη αντίδραση του Νίκου Παππά, μετά το κλείσιμο των καλπών και την ανακοίνωση των πρώτων δημοσκοπήσεων για το δημοψήφισμα.

Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ για την Ελλάδα: Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ θα συναντηθούν αύριο το βράδυ στο Παρίσι.
Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για το Δημοψήφισμα : Το προβάδισμα του ΟΧΙ στις δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις του αποτελέσματος. 
Παππούς 105 ετών στην Καρδίτσα ψήφισε για… 6η φορά σε δημοψήφισμα: Μπορεί για τους περισσότερους το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου να είναι η παρθενική τους συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία, ωστόσο ο Κος Αναστασίου Κωνσταντίνος ψήφισε για 6η φορά σε δημοψήφισμα (1935, 1946, 1968, 1973, 1974 και 2015).
Πότε θα κάνει δηλώσεις ο Αντώνης Σαμαράς : Εν αναμονή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος βρίσκεται η Συγγρού ενώ ο κόσμος συνεχίζει να προσέρχεται στις κάλπες. Ο πρόεδρος της ΝΔ  άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Πύλο και αμέσως μετά αναχώρησε για την Αθήνα.
Άγριο κράξιμο στον Βαρουφάκη από πολίτη (VIDEO):«Αυτός είναι ο λιτός βίος; Ειμαι εξαγριωμένος, ελάτε να πάμε πιο κάτω στη τράπεζα να δείτε τις ουρές» λέει σε έντονο ύφος ένας πολίτης στον υπουργό Οικονομικών.
Μαζική προσέλευση στα εκλογικά τμήματα :  Έχει ψηφίσει ήδη το 35% – Δείτε με ένα κλικ πού και πώς ψηφίζετε – Πότε θα μάθουμε το αποτέλεσμα
Κατά του Grexit o Ολάντ: «Στο δημοψήφισμα είτε οι Έλληνες ψηφίσουν ‘ναι’, είτε ‘όχι’, θα συνεχίσω να λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει εντός της ζώνης του ευρώ» φέρεται να δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος παίρνοντας ξανά θέση κατά του Grexit.
Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πρόεδρος της Βουλής): «Σήμερα, τον λόγο έχει ο λαός. Ο λαός έχει στα χέρια του την απόφαση για το μέλλον του, έχει στα χέρια του τη μοίρα του, έχει στα χέρια του την εξουσία, που κατά το Σύνταγμα του ανήκει, πηγάζει από αυτόν και ασκείται υπέρ αυτού και όπως ορίζει το Σύνταγμα», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου λίγη ώρα αφόρου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στην Αγία Παρασκευή.
«Λιώνουν» οι ξένοι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα: Οι καυτές θερμοκρασίες φαίνεται πως δυσκολεύουν το έργο των ξένων δημοσιογράφων που καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε