Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

LIVE – Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια! Μολότοφ και πετροπόλεμος!

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

– Οι γνωστοί – άγνωστοι που θεωρούν πως τιμούν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με το να μετατρέπουν την Αθήνα σε… Λωρίδα της Γάζας ξαναχτυπούν!
– Θλιβερά, εγκληματικά και… διαρκείας τα επεισόδια που εκτυλίσσονται περίπου από τις 20:00 στα Εξάρχεια
– Φωτοβολίδες ευθείας βολής, βροχή από μολότοφ, πέτρες από μπαλκόνια και αυτοκίνητα τυλιγμένα στις φλόγες συνθέτουν το σκηνικό της κόλασης!
– Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα από το live blogging του newsit.gr
– Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας

Η 6η Δεκεμβρίου έχει συνδεθεί πια με ένα όνομα: Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Ο 15χρονος μαθητής δολοφονήθηκε σtα Εξάρχεια το 2008, από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι ταραχές που ξέσπασαν τις επόμενες ημέρες πέρασαν στην ιστορία ως τα “σύγχρονα Δεκεμβριανά”, αφού οι εικόνες ήταν πρωτοφανείς. Μέρες και νύχτες επεισοδίων και βίας, με την πρωτεύουσα να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Ο θυμός ξεχείλιζε, αφού ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ένα παιδί μόλις 15 ετών έχανε τόσο άδικα την ζωή του…

Φέτος συμπληρώνονται εννέα χρόνια από το τραγικό περιστατικό. “Η ψυχή του αναζητεί δικαίωση“, τόνιζαν χθες οι συνήγοροι της οικογένειας του 15χρονου μαθητή, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Μια δικαίωση που βέβαια δεν έρχεται μέσα από τις ταραχές και τον φαύλο κύκλο της βίας… Θα ήταν φέτος η πρώτη φορά που η επέτειος μιας δολοφονίας δεν θα αμαυρωθεί από θλιβερά επεισόδια; Όχι, είναι η απάντηση. Τα πρώτα δείγματα γραφής δεν ήταν ενθαρρυντικά, αφού επεισόδια ξέσπασαν μετά την μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, 06.12.2017.

Τελικά τα επεισόδια δεν άργησαν και μετά την απογευματινή πορεία, αφού στα Εξάρχεια επικρατεί χαμός!

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο live blogging του newsit.gr

 

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Άγρια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία μαθητών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το μεσημέρι της Τετάρτης 06.12.2017.

Τα επεισόδια ξέσπασαν αρχικά στα Προπύλαια όταν ομάδα περίπου 40 ατόμων με κουκούλες άρχισαν να προκαλούν ένταση. Πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Ακαδημίας. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών ενώ ακούστηκαν και κρότου λάμψης.

Οι κουκουλοφόροι έστησαν οδόφραγμα στην Μασαλλίας στα Προπύλαια. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου ξηλώνοντας πινακίδες και σπάζοντας φανάρια αλλά και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Επίσης έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Η πορεία των μαθητών έφτασε στο Σύνταγμα και πολλοί από τους κουκουλοφόρους ακολούθησαν σπάζοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Μόλις έστριψαν στην Βασιλέως Γεωργίου άρχισε και ο πετροπόλεμος και η ρίψη μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Η πορεία έφτασε μπροστά από τη Βουλή με κάποιους να εξακολουθούν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Τελικά η πορεία κατέληξε στα Προπύλαια με τις καταστροφές να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Δείτε τις εικόνες από τα επεισόδια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις