Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Άρχισαν τα όργανα! Τραμπ: “Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι παμπόνηρος”

Άρχισαν τα όργανα! Τραμπ: “Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι παμπόνηρος”

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι “παμπόνηρος” γιατί κατάφερε να επιβληθεί στην εξουσία παρά το νεαρό της ηλικίας του και τις ανταγωνιστικές φιλοδοξίες των υψηλόβαθμων μέσα στη χώρα του, δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ.

“Ο κόσμος διερωτάται αν είναι διανοητικά υγιής. Δεν ξέρω τίποτε. Αυτό που μπορώ να σας πω –και σε πολύ κόσμο δεν αρέσει που το λέω– είναι ότι διαδέχτηκε τον πατέρα του σε ηλικία 26 ή 27 ετών. Συναλλάσσεται με πρόσωπα κατά τα φαινόμενα σκληρά, κυρίως με τους στρατηγούς και άλλους. Και πολύ νέος κατάφερε να αναλάβει την εξουσία”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS.

Πολλοί –είμαι πεπεισμένος γι αυτό– προσπάθησαν να του πάρουν την εξουσία αυτή, είτε ήταν ο θείος του είτε άλλοι. Και εντούτοις αυτός κατάφερε να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση. Συνεπώς, σίγουρα είναι παμπόνηρος”, δήλωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι θέλει να αποκλείσει τη βορειοκορεατική πυρηνική απειλή, βασιζόμενος στον κινεζικό παράγοντα, ακόμη κι αν αυτό μπορούσε να γίνει σε βάρος της εμπορικής διαμάχης υπόσχεται να έχει με τον ασιατικό οικονομικό κολοσσό. “Ειλικρινά, νομίζω ότι η Βόρεια Κορέα είναι ίσως σημαντικότερη από το εμπόριο. Το εμπόριο είναι πολύ σημαντικό. Αλλά σε σχέση με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με εν δυνάμει εκατομμύρια νεκρούς, θα έλεγα ότι το εμπόριο περνά σε δεύτερη θέση”.

Ο Ντόναλντ Τραμπ που ανέλαβε τα ηνία της χώρας στις 20 Ιανουαρίου, ακολουθούσε τα βήματα της ομάδας Ομπάμα στο βορειοκορεατικό θέμα αλλά δείχνει ότι προτίθεται να ασκήσει περισσότερη πίεση επί του Πεκίνου ώστε η Κίνα να απομονώσει την Πιονγκγιάνγκ οικονομικά και διπλωματικά.

Χωρίς εμφανές αποτέλεσμα επί του παρόντος: η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, η οποία δεν ήταν επιτυχής, προφανώς ως απάντηση στην επίσημη έκκληση των ΗΠΑ στον ΟΗΕ να αντικρουστεί η “πυρηνική απειλή” της Πιονγκγιάνγκ με την ενίσχυση των διεθνών κυρώσεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε