Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

EgyptAir – “Πολύ πιθανό να υπήρχε βόμβα ή βομβιστής αυτοκτονίας”

EgyptAir – “Πολύ πιθανό να υπήρχε βόμβα ή βομβιστής αυτοκτονίας”

Οι πρώτες εικασίες του πρώην προέδρου του γαλλικού γραφείου διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων (BEA) Jean – Paul Troadec για την πτήση της EgyptAir θέλουν να έγινε έκρηξη στο αεροπλάνο.

“Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί μετά την εξαφάνιση από τα ραντάρ του αεροπλάνου της EgyptAir. Η προτεραιότητα είναι να αρχίσουμε την έρευνα και να βρούμε αν είναι δυνατόν τα συντρίμμια και τη θέση του.

Μπορούμε να κάνουμε ορισμένες υποθέσεις… υπάρχει ισχυρή πιθανότητα έκρηξης επί του αεροπλάνου από βόμβα ή βομβιστή αυτοκτονίας. Το ενδεχόμενο τεχνικού ατυχήματος ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές είναι επίσης δυνατό αλλά όχι πιθανό.

Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε επίσης αν πρόκειται για πύραυλο όπως και με την περίπτωση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines τον Ιούλιο του 2014. Αν το πλήρωμα δεν έστελνε σήμα συναγερμού, αυτό έγινε επειδή ήταν κάτι πολύ ξαφνικό. Ένα πρόβλημα με τη μηχανή ή ένα τεχνικό λάθος δεν θα οδηγούσε σε ένα άμεσο ατύχημα. Σε αυτή την περίπτωση το πλήρωμα δεν αντέδρασε, κάτι που μας κάνει να πιστέψουμε ότι υπήρχε βόμβα”.

Πηγή: Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε