Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ με την υπογραφή των Ταλιμπάν

Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ με την υπογραφή των Ταλιμπάν

Στόχος της επίθεσης των Ταλιμπάν ήταν ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Αφγανιστάν ο οποίος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Καμπούλ από την οποία τραυματίστηκε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Αφγανιστάν.
Ο Ασαντουλάχ Χάλιντ τραυματίστηκε όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε εναντίον του σπιτιού στο οποίο βρισκόταν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Tolo.

Σύμφωνα με έναν δυτικό διπλωμάτη, που θέλησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, ο Χάλιντ έχει τραυματιστεί σοβαρά και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.

«Ο Ασαντουλάχ Χάλιντ ήταν ο βασικός στόχος. Κάποιοι πράκτορες (της υπηρεσίας πληροφοριών) έχουν τραυματιστεί και σκοτωθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τις αφγανικές αρχές για την ύπαρξη άλλων θυμάτων.
Το κοινοβούλιο του Αφγανιστάν ενέκρινε τον διορισμό του Χάλιντ στη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών (NDS) τον Σεπτέμβριο, παρά τις επικρίσεις των οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κατηγορούν εδώ και καιρό την υπηρεσία ότι προχωρά σε βασανιστήρια κρατουμένων, κάτι που η NDS διαψεύδει.

   Ο Χάλιντ έχει καλές σχέσεις με τους Παστούν και τον πρώην κυβερνήτη της νότιας επαρχίας Κανταχάρ, όπου οι Ταλιμπάν χαίρουν ευρείας υποστήριξης, και θεωρείται ότι διατηρεί σκληρή στάση απέναντι στους αντάρτες.

   Οι οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις κατηγορίες ότι ο Χάλιντ, στενός συνεργάτης του αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι, διοικούσε μια φυλακή όπου γίνονταν βασανιστήρια όταν ήταν κυβερνήτης της Κανταχάρ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Διαβάστε

Αφγανιστάν: Επίθεση καμικάζι σε αεροδρόμιο – 5 νεκροί

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε