Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Κακοκαιρία στην Κύπρο και προβλήματα στις πτήσεις

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία στην Κύπρο. Τα αεροπλάνα αναγκάζονται να πάνε σε άλλο αεροδρόμιο.
Πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, με κρύο και βροχές, επικρατούν σε όλη την Κύπρο. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας είχαν ως αποτέλεσμα έξι αεροσκάφη να αναγκαστούν να κατευθυνθούν για προσγείωση στο αεροδρόμιο της Πάφου. Οι έξι πτήσεις προέρχονταν από Βηρυτό, Λονδίνο, Βιέννη, Θεσσαλονίκη και δύο πτήσεις από Αθήνα.
 
Με δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «στις πλείστες των περιπτώσεων οι αερογραμμές έχουν ήδη διευθετήσει τη μεταφορά των επιβατών τους από το αεροδρόμιο της Πάφου στη Λάρνακα».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ασπρής είπε ότι «το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας δεν είναι κλειστό» και εξήγησε ότι για να λεχθεί ότι ένα αεροδρόμιο είναι κλειστό σημαίνει ότι δεν πραγματοποιούνται καθόλου πτήσεις, δηλαδή ούτε αναχωρήσεις ούτε αφίξεις.
 
Σημείωσε ότι πραγματοποιούνται αναχωρήσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.
 
«Ο λόγος που παρατηρείται το πρόβλημα με τις αφίξεις των αεροσκαφών είναι η φορά των ανέμων που δημιουργείται στην περιοχή, η οποία είναι πλευρική, και έχει ως αποτέλεσμα την ώρα που το αεροσκάφος είναι έτοιμο για προσγείωση, να προκαλείται αστάθεια στην πορεία του», εξήγησε.
 
Είπε ακόμα ότι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και άλλες εκτροπές αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της νύχτας από το αεροδρόμιο της Λάρνακας για προσγείωση στο αεροδρόμιο της Πάφου. Αυτό, είπε, εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες αλλά δεν αποκλείεται.
 
Ανέφερε ακόμα ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων της Hermes Airports παρακολουθεί την κατάσταση και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου.
 
 
Ο καιρός, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, θα είναι και την Τρίτη κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Μέχρι αργά χθες βράδυ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε παγκύπρια σε περισσότερες από δέκα κλήσεις εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σ’ ολόκληρη την Κύπρο, αρκετοί δρόμοι έχουν καταστεί ολισθηροί και επικίνδυνοι, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνεται. Ήδη εξ αιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος στους αυτοκινητοδρόμους, έχουν σημειωθεί τροχαία δυστυχήματα, ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε