Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

27 νεκροί και 75 τραυματίες στη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα – Είχαν ενημερώσει οι ΗΠΑ! – Το PKK “δείχνουν” οι Τούρκοι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε έξω από τον πιο πολυσύχναστο σταθμό του μετρό στην Άγκυρα, μπροστά σε στάσεις λεωφορείων
– 27 νεκροί και 75 τραυματίες, οι 12 σε κρίσιμη κατάσταση, ο πρώτος απολογισμός
– Αυτοκίνητα και λεωφορεία τυλίχθηκαν στις φλόγες
– Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει δύο ημέρες πριν ότι υπήρχε φόβος για χτύπημα στην περιοχή!
– Οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας
– Αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας τόνισε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από Κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτόν οργάνωσης
– Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Αγκυρας, στις 7 το απόγευμα, έξω από τον πιο πολυσύχναστο σταθμό του μετρό, μπροστά σε στάση λεωφορείων. Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Κιζιλάι όπου βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά κτίρια και σπίτια. Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Reuters πως οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 75 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε 10 νοσοκομεία, οι 11 από αυτούς σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. “Αυτή η έκρηξη άφησε πίσω της πολλούς νεκρούς“, είχαν ανέφεραν νωρίτερα ανώτατοι αξιωματούχοι.

Πολλά οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες και όπως αναφέρουν τα διεθνή δίκτυα η έκρηξη προήλθε από αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο βρισκόταν δίπλα σε λεωφορείο, σε πολυσύχναστο πάρκο της περιοχής. Αυτό ανακοίνωσε και το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας: “Η έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι“.

Εικόνες από το σημείο της έκρηξης, όπου έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα, δείχνουν καμένα λεωφορεία και διασώστες να μεταφέρουν τραυματίες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτόν οργάνωσης, δήλωσε αξιωματούχος των τουκρικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση που σημειώνεται στην Τουρκία από τον Οκτώβριο του 2015.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε