Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Λήξη συναγερμού στη βάση Άντριους! Μια άσκηση έφερε τα πάνω – κάτω στην αεροπορική βάση του Air Force One!

Λήξη συναγερμού στη βάση Άντριους! Μια άσκηση έφερε τα πάνω – κάτω στην αεροπορική βάση του Air Force One!

– Συναγερμός ήταν… και πάει!
– Εντολή αποκλεισμού δόθηκε νωρίτερα στην αεροπορική βάση Άντριους στην Ουάσινγκτον
– Εκεί σταθμεύει στο Air Force One, το αεροπλάνο του προέδρου των ΗΠΑ
– Δόθηκε εντολή σε όλο το προσωπικό να μην κυκλοφορεί μετά από πληροφορία πως υπήρχε απειλή από έναν ένοπλο!
– Επιβεβαίωσαν τον αποκλεισμό το Πεντάγωνο και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ
– Τελικά υπήρξε σύγχυση γιατί υπάλληλοι είδαν οπλισμένους άνδρες, οι οποίοι όμως έπαιρναν μέρος σε μια άσκηση!
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 09:30 το πρωί (τοπική και 16:30 ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση Άντριους λίγο έξω από την Ουάσινγκτον, όταν δόθηκε εντολή σε όλο το προσωπικό να μην κυκλοφορεί γιατί υπήρξε πληροφορία για έναν ύποπτο ένοπλο! Στην αεροπορική βάση Άντριους σταθμεύει το Air Force One, το αεροσκάφος του εκάστοτε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών! Όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, μία άσκηση που πραγματοποιούνταν στο σημείο… φόβισε κάποιους υπαλλήλους που είδαν ένοπλους άντρες και νόμισαν πως υπάρχει πραγματική απειλή! 

Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Το χρονικό

Η εντολή για lockdown δόθηκε και μέσω twitter, από τον επίσημο λογαριασμό της αεροπορικής βάσης, που βρίσκεται στο Μέριλαντ.

Σύμφωνα με δεύτερο tweet, έγινε γνωστό πως το περιστατικό ήταν σε εξέλιξη στην κλινική Malcolm Grow, με τους πρώτους αστυνομικούς να καταφθάνουν στο σημείο και το προσωπικό παραμένει σε αποκλεισμό.

“Ανταποκριθήκαμε σε αναφορά για ένοπλο” δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής βάσης στο WTTG, σημειώνοντας πως το τηλεφώνημα έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη άσκηση στη βάση και αυτή η δήλωση προκάλεσε τις πρώτες… υποψίες πως ίσως να πρόκειται για περιστατικό στο πλαίσιο της συγκεκριμένης άσκησης.

Τελικά αποδείχθηκε πως όντως αυτό συνέβαινε, ωστόσο ο εκπρόσωπος τόνισε πως από τη στιγμή πως το τηλεφώνημα αφορούσε στην ύπαρξη ενόπλου, έπρεπε να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση. “Έτσι το αντιμετωπίζουμε και δεν υπάρχει κάτι περισσότερο για την ώρα“, σημείωσε.

Φωτογραφία Wikipedia

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Πενταγώνου όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. “Πρόκειται για κατάσταση σε πλήρη εξέλιξη” δήλωνε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jeh Johnson. 

 

Η ενημέρωση από τον επίσημο λογαριασμό της αεροπορικής βάσης στο Twitter ήταν συνεχής. Με απανωτά tweets, διευκρινιζόταν πως είχαν φτάσει στο σημείο οι πρώτες δυνάμεις για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια, ενώ τονιζόταν πως θα παρέχεται πληροφόρηση μετά από κάθε νέο στοιχείο που θα προκύπτει.

 

 

Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στην αεροπορική βάση γίνονταν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του προσωπικού.

 

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα “πετούσε” από εκεί σήμερα!

Παράλληλα, το RT αποκάλυψε πως σήμερα το απόγευμα (σ.σ. τοπική ώρα), ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επρόκειτο να “πετάξει” από την συγκεκριμένη βάση με προορισμό το Οχάιο!

 

“All clear”!

Οι δύο αυτές λέξεις σήμαναν και το τέλος του συναγερμού! Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, άνθρωποι του προσωπικού είδαν έναν ένοπλο άνδρα -ο οποίος έπαιρνε μέρος στην άσκηση- και φοβήθηκαν πως πρόκειται για κάποιον εισβολέα.

 

Μάλιστα το γεγονός πως η όλη επιχείρηση έγινε εξαιτίας μιας… παρεξήγησης, επιβεβαίωσε και το FBI, αλλά και η τοπική αστυνομία του Μέρυλαντ.

 

Εδώ πάντως να σημειώσουμε πως ο επίσημος λογαριασμός της αεροπορικής βάσης στο Twitter, με δεύτερο μήνυμα διευκρινίζει πως η… “all clear” κατάσταση αφορά στην αεροπορική βάση, “με εξαίρεση την νοσοκομειακή μονάδα Malcolm Grow”, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω διευκρινίσεις…

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε