Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτός είναι ο θησαυρός της βασίλισσας Ελισάβετ

θησαυρός βασίλισσας Ελισάβετ

Είναι το πάθος της βασίλισσας Ελισάβετ. Δεν το κρύβει και οι προσπάθειές της έχουν αποδώσει καρπούς. Αυτή η ιδιαίτερή της αγάπη της έχει αποφέρει και πολλά χρήματα, σε βάθος χρόνου έχει δημιουργηθεί ένας πραγματικός θησαυρός.

Ο θησαυρός της βασίλισσας Ελισάβετ κρύβεται… στους στάβλους της! Ναι, το πάθος της για τα άλογα και η μακροχρόνια ενασχόλησή της με την εκτροφή της έχει αποφέρει εκατομμύρια λίρες.

Για την ακρίβεια υπολογίζεται ότι τα χρήματα που έχει εισπράξει τα τελευταία 30 χρόνια είναι 6,7 εκατομμύρια στερλίνες ή 8,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η τελευταία χρονιά ήταν μάλιστα η καλύτερή της καθώς τα έσοδά της υπολογίζονται σε 557.000 στερλίνες.

Τα άλογα της βασίλισσας της έχουν χαρίσει από το 1988 451 νίκες σε κούρσες, κάτι που μεταφράζεται σε έναν μέσο όρο 15 νικών τον χρόνο.

Οι βασιλικοί στάβλοι “κατέβασαν” εφέτος 25 άλογα στους αγώνες. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόστος συντήρησης και εκπαίδευσης των αλόγων υπολογίζεται σε 25.000 με 35.000 στερλίνες τότε η “επιχείρηση” της βασίλισσας είναι κάτι παραπάνω από κερδοφόρα.

Το… διαμάντι του θησαυρού της βασίλισσας λέγεται ότι το άλογο Merlin το οποίο δεν ξέρουμε εάν έχει και… μαγικές ικανότητες πάντως της έχει δώσει τρεις στις οκτώ νίκες με κέρδη 22.000… έχει βγάλει δηλαδή τα έξοδα των στάβλων μόνο του!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις