Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Μέρκελ στην Ουάσινγκτον με την Ελλάδα στη… βαλίτσα της

Η Μέρκελ στην Ουάσινγκτον με την Ελλάδα στη… βαλίτσα της

Μπορεί επισήμως η Άνγκελα Μέρκελ να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα ενόψει της G7 και της Συνόδου που θα φιλοξενήσει η Γερμανία, αλλά στο… μενού της συνάντησης, ένα από τα πρώτα θέματα αναμένεται να είναι η Ελλάδα.

Είναι δεδομένο πως η Γερμανίδα καγκελάριος κάθε άλλο παρά με καλό μάτι βλέπει τις συνεχείς παρεμβάσεις του προέδρου των ΗΠΑ στα… οικονομικά της Ευρώπης και τις παραινέσεις του για να μη βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ομπάμα και Μέρκελ συγκρούονται για την οικονομία. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχεις πολλάκις καλέσει την Γερμανίδα καγκελάριο να αφήσει στην άκρη την πολιτική της λιτότητας γιατί επηρεάζει ακόμη και την αμερικανική οικονομία.

Η συνάντησή τους έρχεται μερικές ώρες μετά το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη να τα βρει με την Αθήνα.

Επισήμως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Ομπάμα και Μέρκελ θα συζητήσουν κυρίως για την Ουκρανία. Αλλά όπως πρόσθεσε, οι δυο ηγέτες έχουν συχνή επικοινωνία για πολλά θέματα, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε