Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Απίστευτο: Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή πτώσης αεροσκάφους σε ποταμό της Ταϊβάν

Φωτογραφία: Twitter
Φωτογραφία: Twitter

– Τουλάχιστον εννέα οι νεκροί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – Έχουν διασωθεί 28 άνθρωποι
– Το αεροσκάφος ATR 72 της TransAsia είχε 58 επιβαίνοντες
Συνετρίβη στο ποτάμι κοντά στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι λίγο μετά την απογείωσή του
– Είναι το δεύτερο δυστύχημα για την ταϊβανέζικη αεροπορική εταιρία σε λιγότερο από ένα χρόνο
– ΔΕΙΤΕ VIDEO ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ

Η εικόνα είναι απίστευτη. Τόσο που κανείς μπορεί να πιστέψει πως ίσως είναι προϊόν μοντάζ. Κάμερα τοποθετημένη το ταμπλό αυτοκινήτου έχει καταγράψει τη στιγμή που αεροσκάφος ATR 72 της TransAsia πέφτει στον ποταμό Κιλούνγκ κοντά στην Ταϊπέι.

Το αεροσκάφος εμφανίζεται ξαφνικά στην εικόνα, γυρνά στο πλάι και με το φτερό του χτυπά ένα λεωφορείο που εκείνη την ώρα κινείται στο δρόμο.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ VIDEO

Συγκλονιστικό και το video που δείχνει τα συντρίμια που έμειναν στη γέφυρα μετά την πρόσκρουση του φτερού στο αεροσκάφους σε αυτή.

Το αεροσκάφος με 53 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα είχε απογειωθεί λίγο νωρίτερα από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν της Ταϊπέι με προορισμό το νησί Κινμεν. Συνετρίβη στις 10:45 το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα).

Το ATR 72-600 της TransΑsia πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση όταν γύρω στις 05.00 ώρα Ελλάδας, μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του, προσέκρουσε σε οδική γέφυρα πριν συντριβεί στο ποτάμι.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για εννέα νεκρούς.
Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν άμεσα στο σημείο έχουν καταφέρει να σώσουν 28 ανθρώπους, ενώ είναι σε εξέλιξη και η επιχείρηση απεγκλωβισμού επιβατών που έχουν παγιδευτεί μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Μεταξύ των επιβαινόντων είναι 31 Κινέζοι τουρίστες, ανακοίνωσε η υπηρεσία τουρισμού της Ταϊβάν.
Όσοι διασώθηκαν διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.




Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν διασώστες να στέκονται πάνω στα συντρίμμια του αεροσκάφους προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες χρησιμοποιώντας σχοινιά και να μεταφέρουν τους διασωθέντες, μεταξύ τους δύο παιδιά, με σωσίβιες λέμβους μέχρι την ακτή.


Είναι το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώνεται σε αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας μέσα σε μερικούς μήνες.

Στις 23 Ιουλίου, αεροσκάφος της TransΑsia με 54 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος συνετρίβη σε νησί του τουριστικού αρχιπελάγους Πενγκού, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ταϊβάν.

48 άνθρωποι, από τους οποίους δύο Γαλλίδες, σκοτώθηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε εξαιτίας των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών και δέκα επέζησαν. Ο τυφώνας Μάτμο που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις σάρωνε τότε την περιοχή.

Πηγή: gawker.com, foxnews.com, bloomberg.com – Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε