Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά σε πολυώροφο κτίριο στο Λονδίνο – Ξύπνησαν μνήμες από το Γκρένφελ (pics, vids)

Μεγάλη φωτιά σε πολυώροφο κτίριο στο Λονδίνο – Ξύπνησαν μνήμες από το Γκρένφελ (pics, vids)
Φωτογραφία Reuters

Συναγερμός σημάνει το πρωί της Παρασκευής στο Λονδίνο καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Πρόκειται για κτίριο 19 ορόφων στο New Providence Wharf που καλύπτεται με την ίδια επένδυση που είχε χρησιμοποιηθεί και στον Πύργο Γκρένφελ, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες το 2017.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, ήταν τεράστια και στο σημείο επιχείρησαν 125 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Η φωτιά φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο και αρχικά ξέσπασε στον 8ο, 9ο και 10ο όροφο του κτιρίου, ενώ έξι από αυτούς «πνίγηκαν» στους καπνούς. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συναγερμός πυρασφάλειας του κτιρίου άργησε μισή ώρα, ενώ ένας κάτοικος αντιλήφθηκε την φωτιά, όταν ξύπνησε από την οσμή καπνού. 

Δείτε φωτογραφίες:

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν υπάρχουν τραυματίες, ωστόσο – όπως μετέδωσε το LBC – ένα άτομο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι απέστειλε στην περιοχή πληρώματα ασθενοφόρων, νοσηλευτικό προσωπικό και οχήματα υποστήριξης. «Προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε αρκετούς ανθρώπους και παραμένουν στο σημείο συνεργαζόμενοι με άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», ανέφερε.

Δείτε βίντεο:

Σημειώνεται ότι η φωτιά που ξέσπασε στο ανατολικό σημείο της βρετανικής πρωτεύουσας, κοντά στην επιχειρηματική συνοικία Κανάρι Γουόρφ, σημειώνεται σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Γκρένφελ Τάουερ του δυτικού Λονδίνου από την οποία έχασαν τη ζωή τους 72 άνθρωποι.

Η φωτιά εκεί είχε πάρει γρήγορα τεράστιες διαστάσεις εξαιτίας και του εξωτερικού περιβλήματος του κτιρίου και είχε σταθεί αφορμή για να ανοίξει ο διάλογος για την αφαίρεση αυτού του τύπου περιβλήματος από πολυώροφα συγκροτήματα κατοικιών.

Μόλις φέτος η κυβέρνηση ανακοίνωσε με ποιόν τρόπο θα συμβάλει στην χρηματοδότηση της αφαίρεσης του περιβλήματος στα κτίρια αυτά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις