Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπαρόζο: Ιστορική η προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα

Μπαρόζο: Ιστορική η προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα

Σημαντική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την ίδια την ευρωζώνη χαρακτήρισε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ο πρόεδρος της Κομισιόν.

 «Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι σημαντική, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο, σημειώνοντας ότι η δημοσιονομική προσπάθεια που καταβάλει αυτό τον καιρό η χώρα είναι «ιστορική». Δυστυχώς, κατέληξε, «οι προσπάθειες αυτές δεν αναγνωρίζονται πάντα».

Μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Καταπολέμηση της κρίσης: επανασχεδιασμός της ευρωπαϊκής πολιτικής», που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης “Friends of Europe”, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστροπής είπε, αναφερόμενος στη στάση του Βερολίνου καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, ότι η Γερμανία ανήκει στις χώρες που πρωτοστάτησαν υπέρ της αλληλεγγύης στην ευρωζώνη. Συνεχίζοντας, απέδωσε τις όποιες διαφωνίες για την επίλυση της κρίσης, στις διαφορετικές αντιλήψεις που έχουν οι χώρες της ευρωζώνης, όσον αφορά τα δημοσιονομικά.

Τέλος, ο κ. Μπαρόζο διαφώνησε με όσους υποστηρίζουν ότι το ευρώ θα ήταν σε καλύτερη θέση χωρίς τη Γερμανία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Γερμανία αποτελεί εγγύηση για το ευρώ». Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι πολλές ευρωπαϊκές αποφάσεις ελήφθησαν με καθυστέρηση, αλλά, όπως είπε, «η δημοκρατία χρειάζεται χρόνο».

Διαβάστε
Λαγκάρντ:”Κούρεμα” και παράταση για την Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε