Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πέθανε ο Τζέρι Λιούις

Πέθανε ο Τζέρι Λιούις
Φωτογραφία Reuters

– Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Τζέρι Λιούις
– Ο εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε το θάνατό του
– Άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λας Βεγκας

Ένας από τους πιο γνωστούς και πιο ταλαντούχους κωμικούς που γνώρισε ο παγκόσμιος κινηματογράφος, ο Τζέρι Λιούις, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ο εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε την τραγική είδηση, κάνοντας γνωστό πως ο σπουδαίος κωμικός άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λας Βέγκας.

Έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία όχι μόνο στον αμερικανικό κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση. Οι τηλεμαραθώνιοι που παρουσίασε, άλλωστε, έχουν μείνει αξέχαστοι σε πολλούς. Κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του, ο Τζέρι Λιούις, πρωταγωνίστησε σε τουλάχιστον 50 ταινίες.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο πλευρό του Ντιν Μάρτιν, με τον οποίο υπήρξαν από τα πλέον επιτυχημένα δίδυμα κωμικών.

Ο Τζέρι Λούις πέθανε από «φυσικά αίτια» σήμερα (20.08.2017) το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του.

Τα τελευταία χρόνια, ο Τζέρι Λιούις είχε αποσυρθεί, καθώς η ηλικία του δεν τον βοηθούσε. Αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία φορά που μπήκε στο νοσοκομείο ήταν τον περασμένο Ιούνιο.

Ο βασιλιάς της κωμωδίας

Ο Τζέρι Λιούις γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου του 1926 στο Νιούαρκ του Νιού Τζέρσεϊ. Το πραγματικό του όνομα ήταν Joseph Levitch. Ο πατέρας του ήταν ηθοποιός του βαριετέ και η μητέρα του πιανίστρια.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1946. Έγινε δίδυμο με τον ηθοποιό Ντιν Μάρτιν, δημιουργώντας το ντούο Martin and Lewis, δίνοντας παραστάσεις σε νυχτερινά κέντρα, σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε ραδιοφωνικά σόου, και σε θεατρικές ταινίες. Όλα αυτά μέχρι το 1956, καθότι μετά έκαστος ακολούθησε διαφορετικές πορείες στον χώρο.

https://www.youtube.com/watch?v=xDllXqN684o

https://www.youtube.com/watch?v=E4nY-6mDrko

Μετά το 1957, ο Τζέρι Λιούις, ακολοήθησε σόλο καριέρα. Πρωταγωνίστησε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, όπως το The Delicate Delinquent, (στην οποία έκανε για παρθενική του φορά την παραγωγή), The Bellboy (στην οποία έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, γράφοντας για πρώτη φορά και το σενάριο), το The Nutty Professor, αλλά και σε πολλές άλλες ταινίες, σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Έβγαλε και άλμπουμ, δίνοντας και ζωντανές ερμηνείες. Από το 1966 έως και το 2010, ο Λιούς ήταν ο παρουσιαστής του Labor Day Telethon, ένας ετήσιος τηλεμαραθώνιος, που γινόταν την Ημέρα της Εργασίας, για την Muscular Dystrophy Association.

Ο Τζέρι Λιούις, κάτοχος και Όσκαρ, κέρδισε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων τα: American Comedy, Los Angeles Film Critics Association. Τιμήθηκε με βραβρείο και στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ έχει και δύο αστέρια στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, People, Wikipedia

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις