Κόσμος

Προκλητικός Σοϊλού για την Αγιά Σοφιά και την Ανατολική Μεσόγειο: Ήταν μόνο η αρχή

Μετά τον Χουλουσί Ακάρ, τη σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων πήρε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Και δεν προκάλεσε μόνο για την Αγιά Σοφιά αλλά και για τα Βαρώσια και για την Ανατολική Μεσόγειο.

Την επομένη της κατακραυγής που προκάλεσε και στην Τουρκία ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης στην Αγιά Σοφιά, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δεν δίστασε να απειλήσει, ουσιαστικά, ότι η μετατροπή του ιστορικού ναού σε τζαμί ήταν μόνο η αρχή!

«Επειδή είπαν δεν μπορείτε να το κάνετε, ανοίξαμε ξανά τα κλειστά Βαρώσια στην Κύπρο, με τη θέληση του προέδρου μας. Ξέρετε τι κάναμε όταν ήταν απασχολημένοι με την πανδημία; Μετατρέψαμε σε τέμενος την Αγία Σοφία, κάτι το οποίο κρατούσαν πάνω από το κεφάλι μας για χρόνια σαν Δαμόκλειο Σπάθη, απειλώντας μας με διασάλευση της ειρήνης και ορκίζονταν να μη μας αφήσουν να τη μετατρέψουμε. Το λέω αυτό για να καταλάβουν και να είναι έτοιμοι για όσα έχουμε να κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού, όμως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Συνέχισε όμως αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο και στο φυσικό αέριο, ισχυριζόμενος ότι… όλα ανήκουν στην Τουρκία! «Ας ασχοληθούν οι ΗΠΑ μαζί μας, όπως και η Ευρώπη. Κάναμε ένα τέτοιο βήμα χωρίς να φοβηθούμε κανέναν στον κόσμο που δείξαμε την ισχύ μας και είπαμε αν υπάρχει φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε είμαστε οι ιδιοκτήτες του», είπε. 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ
Το Ισραήλ καταγγέλλει «ξεδιάντροπο ψέμα» για την κήρυξη λιμού στη Γάζα από τον ΟΗΕ – Αμφισβητούν την έκθεση οι ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γάζα πλήττεται από λιμό – Tο Ισραήλ απορρίπτει τα συμπεράσματα αυτά ως «ξεδιάντροπο ψέμα» και κατηγορεί τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε
Παιδιά στη Γάζα κρατώντας κατσαρόλες 10