Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Απόδραση από χριστιανική κοινότητα: Τους κρατούσαν απομονωμένους από τον διαβολικό κόσμο!

Απόδραση από χριστιανική κοινότητα: Τους κρατούσαν απομονωμένους από τον διαβολικό κόσμο!

Στη χριστιανική κοινότητα Gloriavale υπόσχονταν έναν ειρηνικό τρόπο ζωής, αγάπη και απομόνωση από τον διαβολικό κόσμο.

Μια οικογένεια 14 μελών απέδρασε από την απομακρυσμένη κοινότητα στη Νέα Ζηλανδία, δηλώνοντας ότι ζούσε σε ένα ψευδές σύστημα.

Έχουν μετακινηθεί 200 μίλια μακριά και προσπαθούν να ζήσουν με μια “κανονική” οικογένεια, επιχειρώντας σταδιακά την επανένταξή τους στην κοινωνία.

“Δεν τους είναι εύκολο να σταματήσουν να φοράνε τα ρούχα της κοινότητας. Η μετάβαση θα γίνει αργά”, σημείωσε η Liz Gregory που προσέφερε στη 14μελή οικογένεια το σπίτι της.

Μιλώντας για την οικογένεια, χαρακτήρισε τα μέλη της εξαιρετικά θαρραλέα, τονίζοντας ότι είναι πολύ ενθουσιασμένοι με τη νέα τους ζωή. “Αισθάνονται ευλογημένοι, αλλά γνωρίζουν ότι έχουν δρόμο μπροστά τους”.

Η Gloriavale, που ιδρύθηκε το 1969 δεν προχωρά στον έλεγχο των γεννήσεων και έτσι είναι κοινό για ένα παντρεμένο ζευγάρι να έχει 12 ή και περισσότερα παιδιά.

Αριθμεί 500 μέλη τα οποία έχουν επικεφαλής τον γνωστό ως “ελπιδοφόρο Χριστιανό” Neville Cooper. Αποκαλύφθηκε ωστόσο ότι είχε καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση το 1994 και πέρασε 11 μήνες στη φυλακή.

Ο πληθυσμός της κοινότητας αυξάνεται ακόμα παρά τις μεγάλες απογοητευμένες οικογένειες που έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια.


Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε