Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Θα διασχίσει τη Μάγχη αν και ακρωτηριασμένος

Καμία φορά η δύναμη της ψυχής είναι ισχυρότερη από ο,τιδήποτε άλλο. Τρανό παράδειγμα ο 42χρονος Γάλλος, Φιλίπ Κρουαζόν, που αν και ακρωτηριασμένος, ετοιμάζεται να διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας.

Ο Κρουαζόν έχει χάσει και τα τέσσερα άκρα του από ηλεκτροπληξία. Όμως το Σάββατο θα επιχειρήσει να φτάσει στην άλλη πλευρά της Μάγχης, πραγματοποιώντας ένα εγχείρημα που προετοιμάζει εδώ και δύο χρόνια.

Θα ξεκινήσει από το Φολκστόουν, στη νότια Βρετανία, μεταξύ 05:00 και 06:00 ώρα Γκρίνουιτς καιρού επιτρέποντος, φυσικά και η άφιξή του στις γαλλικές ακτές αναμένεται 24 ώρες αργότερα, μεταξύ Βισάν και Ακρωτηρίου Γκρι-Νε, στη βόρεια Γαλλία.

Ο Φιλίπ Κρουαζόν, πατέρας δύο παιδιών, χτυπήθηκε από πολλαπλές ηλεκτρικές εκκενώσεις άνω των 20.000 βολτ τον Μάρτιο του 1994, ενώ αποσυνέδεε μία κεραία τηλεόρασης.

Η ιδέα του να διασχίσει κολυμπώντας τη θάλασσα της Μάγχης τού γεννήθηκε πριν από 16 χρόνια, όταν από το κρεβάτι του νοσοκομείου παρακολούθησε ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση για μία κολυμβήτρια που διέσχισε τη Μάγχη και εξήγησε ότι θέλει να το κάνει για τον ίδιο, για τους δικούς του και για όλους όσοι έχουν την ίδια κακοτυχία και έχουν χάσει τη διάθεσή τους για ζωή.

Θα χρησιμοποιήσει προσθετικά μέλη, τα οποία δεν τον βοηθούν μεν να προχωρά, αλλά να διατηρεί την ισορροπία του και να μην παθαίνει ναυτία. Κατά μέσο όρο προχωρά κατά 3χλμ/ώρα και προπονείται επί δύο χρόνια περίπου 30 ώρες την εβδομάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε