Κόσμος

Χαμός με τις γυμνές φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον! Καταδικάστηκε ξανά το περιοδικό

Γαλλικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει το περιοδικό Closer αμφισβητώντας την πρωτόδικη απόφαση σύμφωνα με την οποία παραβίασε την ιδιωτική ζωή της Κέιτ Μίντλετον, της συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ, όταν δημοσίευσε γυμνόστηθες φωτογραφίες της, το 2012.

Η Λοράνς Πιο, διευθύντρια της γαλλικής έκδοσης του περιοδικού, και ο Ερνέστο Μάουρι, ο εκτελεστικός διευθυντής του ιταλικού εκδοτικού οίκου Mondadori –στον οποίο ανήκει το Closer– είχαν καταδικαστεί για τις γυμνές φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον, σε πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ πέρσι.

Η Κέιτ Μίντλετον και ο… σκανδαλοθηρικός τυφώνας

Το περιοδικό, που ασχολείται κατά κύριο λόγο με τη ζωή των πλούσιων και διάσημων, θα πρέπει επίσης να καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση στο πριγκιπικό ζεύγος.

Οι δύο παπαράτσι, που ωστόσο αρνούνταν ότι τράβηξαν τις επίμαχες φωτογραφίες, καταδικάστηκαν επίσης να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 ευρώ, εκ των οποίων το μισό με αναστολή.

kate middleton

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων υποστήριζαν ότι τα πρόστιμα ήταν υπερβολικά για μια υπόθεση παραβίασης της ιδιωτικότητας ενός προσώπου. Ωστόσο το εφετείο των Βερσαλιών έκρινε ότι το ποσό ήταν “δίκαιο και ανάλογο” με το αδίκημα.

Το Closer είχε δημοσιεύσει μια σειρά φωτογραφιών της Κέιτ που την έδειχναν να χαλαρώνει στο μπαλκόνι ενός πύργου, στην περιοχή Λιμπερόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Πρωτοδίκως, οι δικηγόροι του περιοδικού προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη δημοσίευση των γυμνόστηθων φωτογραφιών με το επιχείρημα ότι διέψευδαν τις φήμες που κυκλοφορούσαν την εποχή εκείνη ότι η Κέιτ ενδέχεται να πάσχει από νευρική ανορεξία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Έσυραν την Γκρέτα Τούνμπεργκ από τα μαλλιά, την υποχρέωσαν να φιλήσει την σημαία του Ισραήλ» καταγγέλλει Τούρκος ακτιβιστής
«Την έβαλαν να περπατήσει στα τέσσερα και την κακομεταχειρίστηκαν γιατί είναι δημοφιλής» - Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «παντελώς ψευδείς» τις κατηγορίες
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ
49
Χάος στη Γεωργία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν στο προεδρικό μέγαρο – Φωτιές, οδοφράγματα και δακρυγόνα
Κουνώντας σημαίες της Γεωργίας και της ΕΕ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την Πλατεία Ελευθερίας της Τιφλίδας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης για διαμαρτυρία ενάντια στις τοπικές εκλογές
Διαδηλωτές προσπαθούν να εισβάλλουν στον προεδρικό μέγαρο
31