Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Λίστα Λαγκάρντ: Ο φάκελος ” φωτιά” που… καίει τον Αντώνη Σαμαρά! – Γεροβασίλη: Προκλητική η σιωπή του Κ. Μητσοτάκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση και ερωτήματα για όσα ΔΕΝ έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά
– Πόρισμα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Στην αποκαλούμενη “λίστα Λαγκάρντ” περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων (…) πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά
– Η κυβερνητική εκπρόσωπος καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αναμένεται να προκαλέσει ο φάκελος “φωτιά” για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων.

Σύμφωνα με τα “Παραπολιτικά”, ο Ιωάννης Παγίδας, πεθερός του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η Ευτυχία Παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από την Ευτυχία (Έτα) Παγίδα Σαμαρά, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS και η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο είναι ο λόγος που δεν δημιουργήθηκαν υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η Ετα Παγίδα - Σαμαρά με τον σύζυγό της, Αλέξανδρο (ΦΩΤΟ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Στον εν λόγω λογαριασμό, ο οποίος είχε ανοιχτεί στο κατάστημα της ελβετικής τράπεζας HSBC στη Γενεύη, υπάρχουν ακόμα τα ονόματα “Νικόλαος παγίδας” και “Βασιλική – Ιλόνα Παγίδα” που είναι συγγενικά πρόσωπα του Ιωάννη Παγίδα. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός, περιέχει στοιχεία για τραπεζικές κινήσεις μέχρι και το 2007.

Αυτό που προκαλεί αρκετά ερωτήματα για την υπόθεση, είναι ότι σε αυτό το θέμα είχε αναφερθεί πολλές φορές τόσο σε κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, όσο και στο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης του πρώην υπουργού Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Θεόδωρος Δρίτσας είχαν δημοσιοποιήσει τότε πόρισμα γνώμη, καταγγέλοντας μάλιστα τον -τότε πρόεδρο της επιτροπής- κ. Μαρκογιαννάκη ότι με μεθοδεύσεις είχε κλείσει την επιτροπή, απαγορεύοντας την περαιτέρω κλήση μαρτύρων που είχε ζητήσει να προσέλθουν ως ουσιώδεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πόρισμα υπάρχει χαρακτηριστικό απόσπασμα που κάνει ειδική αναφορά στον κ. Παγίδα. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται: “Οι  κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κοίταξαν τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και ξαφνικά διαπίστωσαν ότι κοιτάζουν το είδωλό τους στον καθρέφτη. Στην αποκαλούμενη “λίστα Λαγκάρντ” περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων (…) πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, συμπεριλαμβανομένου του σχετιζόμενου και με άλλα πρόσωπα της ΝΔ Ιωάννη Παγίδα”. Παρά τη συγκεκριμένη αναφορά που έγινε το καλοκαίρι του 2013, δεν υπήρξε ποτέ καμια κινητοποίηση από τη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της υπόθεσης.  

Συνεπώς ανοίγεται μια σειρά θεμάτων για τις ενέργειες που έγιναν, κυρίως όμως αυτές που ΔΕΝ έγιναν επί κυβέρνησης Σαμαρά για τη διευρεύνηση της υπόθεσης.

 

Γεροβασίλη: Προκλητική η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης

 

Με αφορμή το δημοσίευμα των “Παραπολιτικών”, η Όλγα Γεροβασίλη καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις. 

“Σημερινά δημοσιεύματα συνδέουν και νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα.
Όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη. Περιμένουμε, επιτέλους, από τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση”, αναφέρει στη δήλωσή της.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε