Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μοντεσκιέ και Ρουσσώ “συνάντησαν” Τσίπρα – Μητσοτάκη και… “έριξαν” το twitter!

Μοντεσκιέ και Ρουσσώ “συνάντησαν” Τσίπρα – Μητσοτάκη και… “έριξαν” το twitter!

Ένα λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε η αφορμή να στηθεί τρελό πάρτι στα social media.

Ο Πρόεδρος της Νέας κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην Ολομέλεια της Βουλής στη χθεσινή συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή υπερτόνισε το γεγονός ότι έχει τρία πτυχία και όχι ένα όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο στη συνέχεια υπέπεσε σε ένα θεμελιώδες – για τις σπουδές του – λάθος, που προκάλεσε την αντίδραση του Πρωθυπουργού αλλά και των χρηστών στα social media που τρόλαραν χωρίς έλεος τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι Πτυχιούχος Κοινωνικών Επιστημών από το Harvard απέδωσε τη διάκριση των εξουσιών στον Ζαν Ζακ Ρουσσώ και όχι στον Μοντεσκιέ που ήταν και εκείνος που τη διατύπωσε.

“Κύριε Τσίπρα, δεν νομίζω ότι καταλάβατε τι είπατε. Γιατί ίσως ο Ρουσσώ και η έννοια της διακρισης των εξουσιών να σας είναι λίγο ξένοι. Όταν κάνετε τέτοιες αναφορές δεν αρκεί να σας τις γράφει κάποιος λογογράφος, πρέπει να τις καταλαβαίνετε κιόλας… “ είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας όταν πήρε το λόγο, δεν άφησε ασχολίαστο το λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του απάντησε: “Nα τα χαίρεστε τα τρία σας πτυχία αλλά να σας πω και κάτι άλλο. Εγώ δεν πήγα σε ξένα πανεπιστήμια, δεν έχω τρία πτυχία αλλά γνωρίζω ότι ο Ρουσσώ δεν μίλησε για τη διάκριση των εξουσιών. Ο Ρουσσώ μίλησε για το Κοινωνικό Συμβόλαιο”.

 

Στα social media ακολούθησε γλέντι…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε