Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η αλλαγή εκλογικού νόμου, το μπόνους των 50 εδρών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο και μίλησε για μείωση του αριθμού των βουλευτών, καθώς και του μπόνους των 50 εδρών. Συγκεκριμένα τόνισε πως η αλλαγή πρέπει να γίνει νωρίς και έγκαιρα.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε συγκεκριμένα: “Πάνω στο τραπέζι κατά την εκτίμησή μου πρέπει να μπουν πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο το μπόνους. Είναι ακόμη και ο αριθμός των βουλευτών“.

Σχετικά με το “καυτό” θέμα του ασφαλιστικού, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως όταν θα πάρει την τελική του μορφή τότε θα περιοριστούν και οι ενστάσεις που υπάρχουν, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν θα υπάρξει καμία μείωση κύριων συντάξεων.

“Με το νέο ασφαλιστικό θα παίρνουν όλοι συντάξεις αλλά θα πληρώνουμε και όλοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά και εμφανίστηκε βέβαιος πως το ασφαλιστικό θα λειτουργήσει. Επίσης, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση του χρέους.

Όσον  αφορά στα δημοσιεύματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας κι έκαναν λόγο για… φρούρηση του Νομισματοκοπείου από την ΕΥΠ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε λόγο για “αστεία πράγματα”, σημειώνοντας πως δεν έχει καμία τέτοια πληροφόρηση.

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός δήλωσε πως πλέον, η ΝΔ από συντηρητική παράταξη κλείνει προς τα δεξιά. Για το νέο πρόεδρο της “γαλάζιας” παράταξης σημείωσε πως έχει δοκιμαστεί στα υπουργεία και η κοινωνία ξέρει το μεταρρυθμιστικό του έργο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε