Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Προς ιδιωτικοποίηση συγκοινωνίες, νερό, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ

Προς ιδιωτικοποίηση συγκοινωνίες, νερό, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ

Στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, που ονομάζεται Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών, εντάσσονται άμεσα αστικές συγκοινωνίες ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ και σε δεύτερο χρόνο ΕΥΔΑΠ, Μετρό και ΔΕΗ. «Σε βάθος 30ετίας η αξιοποίησή τους» απαντά η κυβέρνηση, θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Με ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης εντάσσονται στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών, οργανισμοί όπως οι αστικές συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), το ΟΑΚΑ και τα ΕΛΤΑ. Σε δεύτερο χρόνο, θα μεταβιβαστούν ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές και ΔΕΗ.

Ανωτατη κυβερνητική πηγή μιλώντας στο newsit.gr τόνισε πως «δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση. Οι εταιρίες αυτές δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, απλά μπαίνουν στην Εταιρία Δημόσιων Συμμετοχών ώστε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας να είναι συγκεντρωμένα όλα μαζί». Διευκρίνισε δε ότι δεν είναι καν μνημονιακή δέσμευση η αποκρατικοποίηση των συγκεκριμένων εταιριών και οργανισμών, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν κάποια εταιρία κριθεί ελλειμματική να συζητηθεί το ενδεχόμενο αξιοποίησή της, σε βάθος 30ετίας.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που πλευράς των κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει καταθέσει παραρτήματα για το Υπερταμείο Αποκρατικοποίσεων (μάλιστα τόνισαν πως αν δεν κατατεθούν δεν θα προχωρήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου) ο Γιώργος Χουλιαράκης είπε πως «καταθέτουμε νομοθετική βελτίωση που είναι τα παρατήματα Γ και Δ του Πολυνομοσχεδίου».

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης θέλοντας να επιλύσει την διχογνωμία είπε πως το Παράρτημα Α είναι οι συμβάσεις των περιφερειακών αεροδρομίων. Με νομοθετική βελτίωση που κάνει το Παράρτημα Δ που κατατέθηκε από τον κ. Χουλιαράκη γίνεται Παράρτημα Β και αφορά τις επιχειρήσεις που θα περάσουν στο υπερταμείο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε