Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

“Συγγνώμη” του ΒΗΜΑτος σε Κατρούγκαλο

“Συγγνώμη” του ΒΗΜΑτος σε Κατρούγκαλο

«Η αλήθεια για την υπόθεση Κατρούγκαλου» είναι ο τίτλος του κειμένου με το οποίο η εφημερίδα Το Βήμα ζητά ουσιαστικά συγγνώμη από τον Γιώργο Κατρούγκαλο για δημοσίευμά της που αφορούσε το πρόσωπό του, πριν από μερικούς μήνες. «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» δηλώνει ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Η εφημερίδα αναφέρει πως τα όσα είχε δημοσιεύσει στο ρεπορτάζ της τον Μάρτιο του 2015 σχετικά με την προμήθεια που όπως ανέφερε έπαιρνε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το διορισμό απολυμένων ή δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικά, όπως εκ των υστέρων διαπίστωσε.

Και μάλιστα, μιλά για ανακρίβειες και εκφράζει τη λύπη της στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών.

Το κείμενο της εφημερίδας

«Σε σχέση με τα όσα είχαν γραφτεί στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας στις 22.3.2015 για την επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Κατρούγκαλου διευκρινίζουμε ότι, όπως εκ των υστέρων διαπιστώσαμε, τα περί δήθεν προμήθειάς του για το διορισμό απολυμένων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων και οι συναφείς τίτλοι που συνόδευαν το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Είναι γνωστό, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργος Κατρούγκαλος έχει ασκήσει αγωγή εναντίον μας γι’ αυτό το δημοσίευμα, που αναφερόταν σε ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ αυτού και εντολέων του, που είχε συνάψει όταν παρείχε ως δικηγόρος τις υπηρεσίες του.

Όπως είχαμε γράψει στον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ στις 10.1.2016, η υπόθεση είχε αναβληθεί έπειτα από αίτημά μας, με σκοπό να αποκαταστήσουμε τα πράγματα σε σχέση με ανακρίβειες και αναλήθειες που είχαν περιληφθεί σε αυτό. Συνεπείς σε αυτή τη δέσμευση και σε σχέση με όσα είχαμε τότε ισχυριστεί, διευκρινίζουμε ότι το δημοσιευθέν εργολαβικό δίκης δεν αφορούσε σε υπόθεση επαναπρόσληψης δημοσίου υπαλλήλου, όπως εσφαλμένα γινόταν λόγος στο δημοσίευμα, αλλά σε εν ενεργεία δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος διεκδικούσε την καταβολή μισθολογικών του περικοπών, υπόθεση για την οποία, όπως εκ των υστέρων μας γνωστοποιήθηκε, είχε εκδοθεί η με αρ. 2405/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία είχε απορρίψει την αγωγή, η οποία και επρόκειτο να επανεγερθεί.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος, όπως μας γνωστοποίησε, μετά τον διορισμό του ως αναπληρωτή υπουργό, όχι μόνο διέκοψε την άσκηση της δικηγορίας, αλλά επιπλέον διέλυσε πλήρως τη δικηγορική εταιρία στην οποία μετείχε, καθώς και όλη την υποδομή του γραφείου, εγκαταλείποντας το μίσθιο που αποτελούσε την έδρα της. Εν όψει αυτών, η εφημερίδα αποκαθιστά τα πράγματα, ως προς τις ανωτέρω ανακρίβειες του επίμαχου δημοσιεύματος και εκφράζει τη λύπη της στον κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο».

Κατρούγκαλος: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

Στο κείμενο της εφημερίδας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος αντέδρασε με γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα και στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως αποδεικνύειεται για άλλη μια φορά πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

«Ενόψει της εκδίκασης της σχετικής αγωγής μου την προσεχή Πέμπτη, η εφημερίδα “Το Βήμα” δημοσίευσε σήμερα αναλυτική και πλήρη ανασκευή του από 22/3/2015 δημοσιεύματός της σχετικά με την υποτιθέμενη ασυμβίβαστη με το υπουργικό αξίωμα δικηγορική μου δραστηριότητα. Η εφημερίδα “εκφράζει τη λύπη της” για τις ανακρίβειες και αναλήθειες του ρεπορτάζ της», αναφέρει στη δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Υπογραμμίζει ότι «το ρεπορτάζ αυτό είχε αποτελέσει το έναυσμα για μια λυσσώδη συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου, στην οποία συμμετείχαν επί βδομάδες όλα τα συστημικά ΜΜΕ», και προσθέτει: «Ήταν η πρώτη από μία σειρά ανάλογες απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρων κατά μελών της κυβέρνησής μας, όλες αβάσιμες και όλες με προφανή πολιτική εκπόρευση. Για όποιον αμφιβάλλει για την πολιτική κάλυψη και εκπόρευση, αρκεί να αναφέρω ότι δύο αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας αναμάσησαν στην Ολομέλεια της Βουλής τις συκοφαντίες αυτές. Μάλιστα, ο σημερινός πρόεδρός της επέμεινε δύο φορές σε αυτές, εν γνώσει του ότι είχαν ήδη ανακληθεί ως ‘αναλήθειες και ανακρίβειες’ από αυτούς που τις είχαν αναπαράγει».

Και καταλήγει: «σε πείσμα του γκεμπελικού δόγματος ότι “πες πες κάτι πάντα θα μείνει”, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε