Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η εστίαση δεν θέλει να ανοίξει ακόμα – Ο θαυμασμός του για την Lady Gaga

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν βιάζεται να ανοίξει η εστίαση», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο Mega.

«Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν, όταν ανοίξουν, να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανά κλείσουν. Η επίσημη άποψη από τους κλάδο αυτή ήταν» υπογράμμισε.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν εκφράζοντάς τον θαυμασμό του για την Lady Gaga και επιτιθέμενος στους… αριστερούς.

«Ωραίο θέαμα η ορκωμοσία Μπάιντεν, καταπληκτική η Lady Gaga. Πάντα θαυμάζω την Αμερική για την αγάπη τους στον εθνικό ύμνο και στην σημαία τους.

Αυτό εάν γινόταν αυτό εδώ θα έβγαιναν 100 αριστεροί και θα έβριζαν για την αναβίωση του εθνικισμού. Η επανεκκίνηση της Αμερικής είναι μια ελπιδοφόρα μέρα» είπε ο υπουργός.

«Χειμερινός τουρισμός και κοινωνικός κανιβαλισμός»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της επαναλειτουργίας, του χειμερινού τουρισμού, κάνοντας λόγο για «κοινωνικό κανιβαλισμό».

«Μου έκανε αρνητική εντύπωση η διάσταση που πήρε το ζήτημα στον Τύπο» είπε και συνέχισε: «Τι να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. όσους απασχολούνται στον χειμερινό τουρισμό) να πάνε να πνιγούν, να πεθάνουν, να μείνουν άνεργοι; Έχουμε έναν κλάδο, τον χειμερινό τουρισμό, ο οποίος είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν μπορεί να δουλέψει άλλη εποχή» πρόσθεσε.

Τόνισε, επί τούτου, ότι το πλάνο για την επαναλειτουργία του χειμερινού τουρισμού εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά «η προτεραιοποίηση γίνεται από την κυβέρνηση. Προσπαθούμε να κρατήσουμε βιώσιμους τους κλάδους που πλήττονται».

Λιανεμπόριο

Σχετικά με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις τρεις πρώτες μέρες. «Οι πρώτες ημέρες μας δικαίωσαν. Και ο τζίρος είναι πολύ υψηλός και τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται. Έκανα αρκετούς περιπάτους σε διάφορες περιοχές να δω αν τηρούνται τα μέτρα. Άπαντες φοράνε μάσκα. Είναι πολύ εντυπωσιακό. Είμαστε μια χώρα που η εφαρμογή της μάσκας ξεπερνάει το 90%. Και οι επιχειρηματίες τηρούν τα μέτρα».

Σχολές χορού

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του υπουργού, στην εκπομπή παρενέβη, η Ελισάβετ Γεωργούδη, η οποία διαθέτει σχολή χωρού και εξέφρασε στον κ. Γεωργιάδη τα αιτήματα του κλάδου της.

«Ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Τίποτα από αυτά δεν θα θέλαμε να έχει συμβεί. Δεν είμαι γιατρός, αλλά από αυτά που ακούω στις συνεδριάσεις με τους ειδικούς η άποψή τους είναι ότι η άθληση σε κλειστούς χώρους, και ο χορός έχει κάποια κίνηση και σωματική επαφή, ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού» ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 38 δευτερόλεπτα
6
«Καρφί» Σιακαντάρη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η εκλογή από τη ρευστή βάση άνοιξε τον δρόμο στον Κασσελάκη»
Ο συγγραφέας του «Μανιφέστου» του Ινστιτούτου Τσίπρα υποστηρίζει ότι από την ανάδειξη του πρώην προέδρου ξεκίνησε η αποδόμηση του κόμματος και στρέφει τα πυρά του κατά όσων σήμερα εμφανίζονται ως «σωτήρες»
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη 13η σύνταξη: «Καταθέστε πρόταση νόμου και ας την κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «δημιουργική αριθμητική» και υποστηρίζει ότι τα 450 εκατ. ευρώ δεν επαρκούν για 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους
Παύλος Μαρινάκης
ΣΥΡΙΖΑ: Σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας στη σκιά των παραιτήσεων και της κρίσης για τον Τσίπρα – Πολάκης, Δούρου και Παππάς στην Κουμουνδούρου
Οι διαδοχικές αποχωρήσεις των Καλαματιανού, Τσουκνίδα και Καραμέρου, η άρνηση Σπίρτζη να επιστρέψει στη Βουλή και η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής συνθέτουν ένα δύσκολα διαχειρίσιμο σκηνικό
Παύλος Πολάκης
8
Ο Χρήστος Σπίρτζης δεν αποδέχεται την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν συμμετέχω σε ένα πολιτικό τσίρκο»
Διευκρινίζει επίσης ότι η μη αποδοχή της κοινοβουλευτικής έδρας δεν σχετίζεται με τη συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος ή σε κάποιο κομματικό σχήμα φωτογραφίζοντας το νέο κόμμα Τσίπρα
Ο Χρήστος Σπίρτζης 15