Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Bloomberg: Η Μέρκελ θα αποφύγει τον Τσίπρα στην Σύνοδο Κορυφής – Δεν θα την δούμε ούτε χειραψία να ανταλλάσσει μαζί του μπροστά στις κάμερες

Bloomberg: Η Μέρκελ θα αποφύγει τον Τσίπρα στην Σύνοδο Κορυφής – Δεν θα την δούμε ούτε χειραψία να ανταλλάσσει μαζί του μπροστά στις κάμερες

– H Μέρκελ δεν θέλει με τίποτα να διασταυρωθεί με τον Τσίπρα στις Βρυξέλλες, λέει Γερμανός αξιωματούχος
– Θέλει να δείξει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι απομονωμένος, δηλώνει στο Bloomberg
– Χουντής: Η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ θα γίνει οπωσδήποτε, αλλά το αίτημα θα έρθει στην ώρα του

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, δε θέλει με τίποτα να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και αποκλείεται αν δούμε μια διμερή συνάντηση στην Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας, ξεκαθαρίζει Γερμανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στόχος της Καγκελαρίου είναι να δείξει ότι ο Τσίπρας είναι απομονωμένος στην Ευρώπη και όπως λέει ο Γερμανός αξιωματούχος, δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα και είναι  επιφυλακτική απέναντι στους ισχυρισμούς του Τσίπρα ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδα καταπολεμώντας την διαφθορά και αυξάνοντας την φορολογία των πλουσίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει προγραμματισθεί να συναντηθεί με την Ανγκελα Μέρκελ στις 12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες όπου θα γίνει η σύνοδος κορυφής.

Όπως είπε μιλώντας στο Mega ο υπουργός αναπληρωτής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Χουντής, ως τώρα υπήρξαν κινήσεις και προσκλήσεις από άλλες πλευρές, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένονται πρωτοβουλίες της ελληνικής πλευράς και τόνισε μάλιστα ότι η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ θα γίνει οπωσδήποτε, αλλά όπως είπε το αίτημα θα έρθει στην ώρα του.

Υπάρχουν μηνύματα όπως αυτό του Μπαράκ Ομπάμα, είπε ο κ. Χουντής, υπάρχει πρόβλημα γενικευμένης λιτότητας στην Ευρώπη και το επόμενο διάστημα θα “μετρηθεί” και η στάση της Γερμανίας…

Το ζήτημα πάντως δεν είναι ποιος θα σηκώσει πρώτος το τηλέφωνο, είπε ο υπουργός, αλλά ένα ζήτημα ουσίας που αφορά ολόκληρη την ευρωζώνη.

πηγη: Bloomberg

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε