Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο!

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο!

– Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται από το πρωί στη Βουλή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής
– Αφορά τις συνομιλίες που είχε ο Πάνος Καμμένος με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη
– Κουτσούμπας: «Περίεργη και προβληματική η στάση του Πάνου Καμμένου σε μια υπόθεση που υπήρχε ανοικτή εδώ και χρόνια»
– Θεοδωράκης: «Το πρωί κλαίς για τους συνταξιούχους στα τηλεπαράθυρα και το βράδυ όλα στο κόκκινο»
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Για συμπαιγνία που κοστίζει στην χώρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, έκανε λόγο ξεκινώντας την τοποθέτησή του στην Βουλή ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε επίσης που είναι ο υπουργό Αμυνας, Πάνος Καμμένος ο οποίος είναι και εγκαλούμενος στην συγκεκριμένη περίπτωση. «Ελπίζω είπε να με παρακολουθεί από το κλειστό κύκλωμα, ή να εμφανιστεί κάποια στιγμή».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αφήνει τους δικαστές να κάνουν απερίσπαστοι την δουλειά τους.

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλη αγωνία να κρατηθεί στην εξουσία. «Λέτε συνεχώς ψέμματα και το ίδιο κάνετε και σήμερα. Τραυματίζετε το δημοκρατικο πολίτευμα και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι πολύ σκληρή μαζί σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι είναι μονόδρομος αν θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια να στηριχθεί η πρόταση της ΝΔ. «Να μάθουμε τι είπαν 12 φορές στο διάστημα μιας εβδομάδας ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη».

Γνώριζε ο Τσίπρας;

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε για τις επαφές του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη. Και πρόσθεσε ότι αν γνώριζε τότε είναι συνένοχος και αν δεν γνώριζε και το έμαθε εκ των υστέρων θα έπρεπε να είχε αποπέμψει τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Για τον κ. Καμμένο είπε ότι υβρίζει και συκοφαντεί κρυβόμενος πίσω από την βουλευτική του ασυλία.

Είμαι περίεργος αν θα εμφανιστεί σήμερα ο κ. Τσίπρας για να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό του εταίρο, ή αν θα μείνει κρυμμένος όπως το κάνει εδώ και 2 εβδομάδες μη επισκεπτόμενος τις περιοχές που έχουν πληγεί από την οικολογική καταστροφή.

Παρακολουθώ τον κ. Τσίπρα να παρέχει κάλυψη στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή και τα απανωτά δημόσια ψέμματα που εχει πει. Και αναρωτήθηκε: Γιατί είναι τόσο πολύτιμος ο κ. Κουρουμπλής;

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι από εδώ και πέρα το κόμμα του δεν θα στηρίξει κανένα νομοσχέδιο λέγοντας: «Αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο».

Δείτε live από τη Βουλή

Η διαδικασία στη Βουλή

Τον περασμένο Ιούλιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτές του κόμματος είχαν καταθέσει την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ζητούν τη διερεύνηση της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου κι άλλων λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική απόφαση. Σήμερα αναμένετα… μάχη στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, για τις επαφές του Πάνου Καμμένου με τον, πρωτοδίκως καταδικασθέντα σε ισόβια, Ευθύμιο Γιαννουσάκη για την υπόθεση της διακινήσεως ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. H απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων.

Δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμού των βουλευτών.​

Κουτσούμπας: Το γαϊτανάκι με τις εξεταστικές δεν θα σταματήσει εδώ                               

Η προσφυγή στην σκανδαλολογία και την διαπλοκή είναι μια εύκολη λύση για όλους σας,  ανέφερε νωρίτερα από το βήμα της Ολομέλειας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως «θα πρέπει να δούμε την μεγάλη εικόνα που είναι οι σφοδροί επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί που υπάρχουν σήμερα» και προέβλεψε πως «αυτό το γαϊτανάκι που έχει ξεκινήσει με τις εξεταστικές επιτροπές δεν θα σταματήσει εδώ.

Υπάρχει είπε μια μεγάλη πλειοδοσία για προτάσεις εξεταστικών επιτροπών είτε από την κυβέρνηση είτε από την αξιωματική αντιπολίτευση. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί.

Όταν τα δύο κόμματα εξουσίας συγκλίνουν στις στρατηγικές τους επιλογές, τότε μοιραία η αντιπαράθεση πάει εκεί.

Το πολύ – πολύ να τσακώνεστε ποιος ια εξυπηρετήσει καλύτερα τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το καπιταλιστικό κεφάλαιο και ποιος θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα για το καπιταλιστικό κεφάλαιο». Εμείς είπε «θέλουμε  να αναδείξουμε τα βαθύτερα αίτια».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε «περίεργη και προβληματική τη στάση του Πάνου Καμμένου σε  μια υπόθεση που υπήρχε ανοικτή εδώ και χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Η εμπλοκή ενός υπουργού και μάλιστα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι περίεργες συνεννοήσεις και επαφές που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σκιές και να πλήττουν την αξιοπιστία της όποιας δικαστικής έρευνας.

Γιατί ασχολήθηκε τόσο τώρα τελευταία ο κ Καμμένος όταν αυτή η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και 2 χρόνια.

Όλα αυτά κατά τη γνώμη μας είναι τα μεγάλα και αναπάντητα ερωτήματα για τα οποία η κυβέρνηση προτιμά να μην μιλά και όχι η «γόβα στιλέτο» τις τάδε κυρίας που δεν θα χρησιμοποιηθεί για να λιώσει τα σκουλήκια που μας είπε προχθές ή τα ακριβά κοσμήματα και η επίσκεψη σε καζίνο του εξωτερικού που έγραψε ο Τύπος για να γίνεται αυτή η αντιπαράθεση σικέ μεταξύ των άλλων κομμάτων.

Η γυναίκα του καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια και ο υπουργός της Εθνικής Άμυνας με την ανοχή του Πρωθυπουργού προβαίνει σε πρακτικές που αποδεικνύουν ότι  αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι αποφασισμένη να διερευνήσει τις σοβαρές υποθέσεις, να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα, τη διαφθορά που  άλλωστε είναι σύμφυτα με το σύστημα που υπηρετεί αλλά μετέχει ενεργά και δραστήρια σε διάφορες επιχειρηματικές κόντρες που διεξάγονται αυτήν την περίοδο και με όλους τους τρόπους παίρνοντας το μέρος του ενός έναντι του άλλου.

Οι πόλεμοι, το λαθρεμπόριο και τα ναρκωτικά είναι παιδιά και όχι αποπαίδια του συστήματος που υπηρετείτε με τα μπούνια. Είναι η σαπίλα του συστήματος που ξερνάει την μπόχα του».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις