Κόσμος

“Δεν συζήτησε τίποτα ο Πούτιν για στρατιωτική συμμετοχή του Κιργιστάν στη Συρία”

Ο πρόεδρος του Κιργιστάν, Αλμαζμπέκ Αταμπάγεφ, δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις για την αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Συρία, στην διάρκεια της επίσκεψής του στην Μόσχα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της ρωσικής Κάτω Βουλής, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν προτάσεις σχετικά με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων από το Καζακστάν και το Κιργιστάν σε μια υπό την ηγεσία της Ρωσίας, ειρηνευτική αποστολή στην Συρία. Από την πλευρά του, το Καζακστάν αργότερα, αρνήθηκε την συμμετοχή του στις συνομιλίες.

Το ζήτημα αυτό, δεν τέθηκε καθόλου, ούτε στην διάρκεια των άμεσων διμερών διαβουλεύσεων, καθώς είχαμε δείπνο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για δυόμιση ώρες. Το θέμα δεν τέθηκε καν προς συζήτηση”, δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Αταμπάγεφ.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι ένα τέτοιο ζήτημα εάν τεθεί προς συζήτηση απαιτεί, μεταξύ άλλων, μία απόφαση από τον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άγαλμα με Τραμπ και Επστάιν χέρι-χέρι και έτοιμοι να χορέψουν έξω από τον Λευκό Οίκο – «Φίλοι για πάντα»
«Γιορτάζουμε τον μακροχρόνιο δεσμό μεταξύ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του "στενού του φίλου", Τζέφρι Επστάιν», αναφέρει μια πλάκα στο κάτω μέρος του γλυπτού
Άγαλμα με Τραμπ και Επστάιν να κρατιούνται χέρι-χέρι στην Ουάσιγκτον 2