Κόσμος

Νέο πλήγμα για την Μέι! Έχασε για 20 ψήφους το προπύργιο των Συντηρητικών!

Το κόμμα των Συντηρητικών έχασε το προπύργιό του, του Κένσινγκτον, στο ανατολικό Λονδίνο, από τους Εργατικούς που επικράτησαν με διαφορά 20 ψήφων, ένα ακόμα πλήγμα για την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Έπειτα από το αποτέλεσμα αυτό, το Συντηρητικό Κόμμα διαθέτει 318 έδρες στο κοινοβούλιο του Ουεστμίνστερ, απέχοντας κατά 8 έδρες από την απόλυτη πλειοψηφία. Οι Εργατικοί εξασφαλίζουν 262 έδρες, βάσει των επίσημων στοιχείων.

Η… αποφασισμένη Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι Συντηρητικοί είναι το μοναδικό κόμμα που είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση ικανή να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit, μετά τις εκλογές στις οποίες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν αυτοδυναμία. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν και τα βασικά στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης που θα παραμείνουν και στη νέα.

Βαλλόμενη επειδή προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές και μετά έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, η Μέι είπε ότι θα συνεχίσει το κυβερνητικό έργο της και θα ορίσει σύντομα νέο υπουργικό συμβούλιο. Πρόσθεσε ότι ενδεχόμενες αλλαγές στο προσωπικό επιτελείο της θα γίνουν κάποια άλλη ημέρα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην κριτική που της ασκείται για τον τρόπο διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας της.

“Ενώ θα αναλογίζομαι τα αποτελέσματα, θα σκεφτώ τι χρειάζεται να κάνουμε στο μέλλον για να ωθήσουμε το κόμμα προς τα εμπρός. Αυτό που πιστεύω ότι είναι σημαντικό στις διαπραγματεύσεις για το Brexit (…) είναι να έχουμε τη σιγουριά μιας κυβέρνησης που μπορεί να προωθήσει ένα σχέδιο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις”, πρόσθεσε.

“Δεδομένου ότι είμαστε το κόμμα που κέρδισε τις περισσότερες έδρες και τις περισσότερες ψήφους, είμαστε το μοναδικό κόμμα που είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση”, κατέληξε η Μέι.

Πάντως, να σημειωθεί ότι παραμένουν στις θέσεις τους οι υπουργοί Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, Άμυνας Μάικλ Φάλον και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανική Βιβλιοθήκη ανατύπωσε την κάρτα μέλους του Όσκαρ Ουάιλντ, 130 χρόνια μετά τη διαγραφή του λόγω της καταδίκης για ομοφυλοφιλία
«Η επιστροφή της κάρτας του είναι μια ωραία χειρονομία συγγνώμης και είμαι βέβαιος ότι το πνεύμα του θα ενθουσιαστεί» είπε ο εγγονός του
AP Photo
Η Τεχνητή Νοημοσύνη «χωρίς ανθρώπινο έλεγχο είναι απειλή για την ασφάλεια», προειδοποιεί η ΜΙ5
Ο επικεφαλής της MI5 ανέφερε ότι η ΤΝ χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες για προπαγάνδα ή αναγνώριση στόχων και κρατικοί παράγοντες για να χειραγωγήσουν τις εκλογές και να αυξήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της Βρετανίας
iStock
«Η Μελόνι είναι πόρνη του Τραμπ» είπε συνδικαλιστής της αριστεράς – Η οργισμένη απάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού
«Δείτε μία θαυμάσια εικόνα της Αριστεράς, που επί δεκαετίες μάς προσέφερε ηθικά διδάγματα για τον σεβασμό των γυναικών», το καυστικό σχόλιο της Μελόνι
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Giorgia Meloni με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Donald Trump στη διεθνή σύνοδο κορυφής για τη Γάζα στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου
Γάζα: Το Ισραήλ ενδέχεται να ανοίξει ξανά το πέρασμα της Ράφα την Κυριακή
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε από τη Νάπολη ότι η επαναλειτουργία του συνοριακού περάσματος μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου προετοιμάζεται, την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα παραμένει οξεία
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στο πέρασμα της Ράφα