Κόσμος

Νέα έκρηξη στην Τουρκία! Τρεις τραυματίες

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν της Τουρκίας, όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχθηκε έξω από ένα τμήμα της χωροφυλακής, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Δύο στρατιώτες και ένας πολίτης τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, όταν ένας κούρδος μαχητής, όπως πιστεύουν οι αρχές, οδήγησε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μέσα από ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας και το ανατίναξε μπροστά από το τμήμα στον τομέα Μπεκιρχάν, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη.

Ο μαχητής που πραγματοποίησε την επίθεση σκοτώθηκε, ανέφερε, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και το γραφείο του κυβερνήτη ανέφερε πως δράστες φέρονται να είναι μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Νωρίτερα σήμερα δύο μαχητές του PKK έκλεψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του τοπικού δημάρχου, ο οποίος δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητό του εκείνη τη στιγμή, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη.

Ένας δάσκαλος που βρισκόταν σε ένα άλλο αυτοκίνητο σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών και ένας περαστικός τραυματίστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία προσθέτει πως οι ένοπλοι διέφυγαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Μια εκεχειρία ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και στο PKK κατέρρευσε τον Ιούλιο του 2015, βυθίζοντας τη νοτιοανατολική Τουρκία, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, στη χειρότερη βία των τελευταίων δεκαετιών.

Το PKK, που επιδιώκει την αυτονομία των Κούρδων, ξεκίνησε ένοπλο αγώνα το 1984. Θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Τουρκία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS