Κόσμος

Γιούνκερ: “Ελληνική τραγωδία” το Brexit – Συνομιλία Τουσκ – Τραμπ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε σήμερα στην Ταορμίνα ότι εξεπλάγη ευχάριστα από την υποστήριξη που εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ προς την Ευρωπαϊκή Ενωση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμφώνησε ότι το Brexit είναι απλώς ένα συμβάν, όχι απειλή».

Μετά την συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ χθες στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Ηταν σαφές και για τους δύο μας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση των 27 είναι περισσότεροι ενωμένη μετά, παρά πριν από το Brexit».
«Προσπάθησα να τον πείσω, και το πιστεύω απολύτως, ότι το Brexit είναι πολύ σημαντικό και δραματικό, αλλά είναι απλώς ένα περιστατικό και όχι απειλή. Και ο πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε. Για μένα ήταν μία πολύ θετική στιγμή της συνομιλίας μας».
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι το Brexit αναφέρθηκε εν παρόδω κατά την συνάντηση των Βρυξελλών και χαρακτήρισε «ελληνική τραγωδία» την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλέιου από την ΕΕ.
«Περιέγραψα για ποιον λόγο δεν θέλουμε άλλα κράτη μέλη να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν ξέρω άλλο κράτος μέλος που να έχει την πρόθεση να φύγει», είπε.
Ο Τραμπ εξόργισε πέρυσι τους ευρωπαίους ηγέτες όταν δήλωσε κατά την διάρκεια της προκλεογικής του εκστρατείας ότι το Brexit είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός και ότι το παράδειγμα της Βρετανίας θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Ωστόσο, από την ανάληψη της προεδρίας, θεωρείται ότι απέκτησε περισσότερη εκτίμηση για την αξία της ευρωπαϊκής ολόκληρωσης απέναντι στα αμερικανικά συμφέροντα. Χθες, πηγή της Ευρωπαϊκής Ενωσης δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι Αμερικανοί θα χάσουν θέσεις εργασίας εξαιτίας του Brexit.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2