Κόσμος

Εντουάρ Φιλίπ: “Είμαι άνδρας της Δεξιάς” λέει ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε σήμερα ότι είναι ένας «άνδρας της Δεξιάς», που ενδιαφέρεται πάνω απ’ όλα για το «γενικό συμφέρον», όπως ακριβώς «ο άνδρας της Αριστεράς» Μπερνάρ Καζνέβ, ο προκάτοχός του στο Ματινιόν.

«Έχετε πει ότι είστε ένας άνδρας της Αριστεράς. Συμβαίνει κι εγώ ο ίδιος να είμαι ένας άνδρας της Δεξιάς. Όπως εσείς, εγώ το γνωρίζω ότι το γενικό συμφέρον πρέπει να οδηγεί τις δεσμεύσεις των βουλευτών, τις δεσμεύσεις των κρατικών λειτουργών και, με κάποιον τρόπο, τις δεσμεύσεις των συμπολιτών μας» δήλωσε ο ίδιος έχοντας στο πλευρό του τον Μπερνάρ Καζνέβ, στον περίβολο του Ματινιόν, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

«Θα ήθελα να σας πω, κύριε πρωθυπουργέ, ότι σε πολλές περιπτώσεις αποτελέσατε παράδειγμα, πέραν των διαφωνιών που έτυχε να διατυπώσουμε, όμως ένα παράδειγμα χαρακτήρα» συνέχισε ο Φιλίπ, εγκωμιάζοντας τον Καζνέβ.

«Οι έξι μήνες που μόλις ολοκληρώσατε στο να διευθύνετε το κυβερνητικό έργο στο Ματινιόν συνιστούν το αποκορύφωμα μιας εξαιρετικής πορείας σε υπουργικούς θώκους, από τον Μάιο του 2012. Εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την Ευρώπη, κατόπιν οι δημοσιονομικοί μηχανισμοί, στην καρδιά των προκλήσεων για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας  κατόπιν εδώ, εσείς επιθυμούσατε να υπηρετήσετε το Κράτος» τόνισε ο νέος επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.

Οι συμβουλές του… πρώην

Ο Μπερνάρ Καζνέβ επισήμανε σήμερα στο νέο πρωθυπουργό της χώρας Εντουάρ Φιλίπ την αναγκαιότητα «να γνωρίζει κανείς ποια είναι η κληρονομιά του» προτού «δείξει με αποφασιστικότητα την κατεύθυνση» που θα πάρει.

«Δεν ερχόμαστε από το πουθενά. Κι εάν θέλουμε με αποφασιστικότητα να δείξουμε την κατεύθυνση, πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι αυτά που κληρονομούμε για τα οποία θα λογοδοτήσουμε και στα οποία θα πρέπει αναφερόμαστε πάντα εάν θέλουμε να παραμείνουμε πιστοί στους εαυτούς μας» δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής καθηκόντων στο Ματινιόν, έχοντας στο πλευρό του τον Εντουάρ Φιλίπ, τον νέο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης υπό τον Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζοντας τις «πεποιθήσεις» ενός «άνδρα της αριστεράς», ο Σοσιαλιστής Καζνέβ εξέφρασε τη «βεβαιότητά του ότι ο εκσυγχρονισμός της χώρας δεν είναι εφικτός παρά μόνο όταν υπάρχει στη δέσμευση που διατυπώνει καθένας μια αυθεντικότητα, μια δέσμευση στα μαθήματα που διδάσκει η ιστορία».

«Στην πολιτική ζωή μου, η πίστη, η αφοσίωση, ο σεβασμός προς εκείνους που εδραίωσαν τα ρεύματα της σκέψης στην ιστορία, αποτέλεσαν για εμένα πυξίδα, εξίσου με την έννοια του Κράτους» προσέθεσε ο Καζνέβ, απευθυνόμενος στον διάδοχό του, ένα στέλεχος της κεντροδεξιάς.

«Κατά την άσκηση των καθηκόντων μου και ιδίως κατά τη διάρκεια των φοβερών δοκιμασιών που περάσαμε, το πάθος και η έννοια του κράτους θα είναι η δύναμή μου και η μοναδική μου πυξίδα» σημείωσε ο ίδιος, ενώ ευχήθηκε στον Φιλίπ «με αγάπη, με αγάπη προς την χώρα μας, με αγάπη προς τη Δημοκρατία, τα καλύτερα στην άσκηση των καθηκόντων (του)».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα βίντεο από την κλοπή του αιώνα στο Λούβρο - Η στιγμή που οι δράστες το σκάνε με τα κοσμήματα αξίας άνω των 80 εκατ. ευρώ
Απίθανο το ενδεχόμενο να βρεθούν τα κοσμήματα του γαλλικού στέμματος που εκλάπησαν μέσα σε 7 λεπτά - Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών
Δράστες
«Αποτύχαμε» λέει η διευθύντρια του Λούβρου - Η μοναδική κάμερα στην αίθουσα με τα βασιλικά κοσμήματα ήταν στραμμένη στον Σηκουάνα
Για γνωστά προβλήματα με απαρχαιωμένο σύστημα ασφαλείας, κάνει λόγο η διευθύντρια του μουσείου του Λούβρου στην πρώτη δημόσια εμφάνιση
Οι αρχές συλλέγουςν στοιχεία μετά την ληστεία στο μουσείο του Λούβρου
Αυστηρό μήνυμα του Ρούμπιο στο Ισραήλ: Τα σχέδια για προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλούν την εκεχειρία στη Γάζα
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ πηγαίνει στο Ισραήλ αμέσως μετά τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς, που φάνηκε γενικά αισιόδοξος για τη διατήρηση σε ισχύ της συμφωνίας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Μάρκου Ρούμπιο στην Κνεσέτ
Ο «ειρηνοποιός» Τραμπ απειλεί με χερσαία πλήγματα τη Βενεζουέλα – «Θα μου άρεσε να το κάνω»
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προειδοποίησε πως διαθέτει 5.000 φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των αμερικανικών απειλών
REUTERS
Ο Τραμπ «γυρνάει την πλάτη» στον Πούτιν: Ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη και ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως αυτές οι νέες κυρώσεις θα φτάσουν τον Ρώσο ομόλογό του στο χείλος του γκρεμού και θα αναγκαστεί να κάνει συμφωνία για ειρήνη στην Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ
8