Κόσμος

Μήνυμα ISIS στον Πούτιν! Αποκεφάλισαν ρώσο αξιωματικό [pic]

To Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα, ο οποίος όπως υποστηρίζει η οργάνωση είναι ένας αξιωματούχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που συνελήφθη στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η ιστοσελίδα SITE που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και οι μυστικές υπηρεσίες FSB δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες να σχολιάσουν.

Το διάρκειας 12 λεπτών βίντεο στη ρωσική γλώσσα δόθηκε στη δημοσιότητα την ημέρα που η Ρωσία τιμά την επέτειο από την νίκη της επί της ναζιστικής Γερμανίας, το 1945, με στρατιωτικές παρελάσεις. Σε αυτό εμφανίζεται ένας άνδρας ντυμένος με μαύρη ολόσωμη φόρμα, να γονατίζει και να καλεί άλλους ρώσους πράκτορες να παραδοθούν.

“Αυτός ο ανόητος πίστεψε τις υποσχέσεις της χώρας του ότι δεν θα τον εγκαταλείψει αν συλλαμβανόταν”, ακούγεται να λέει κάποιος και στη συνέχεια ένας γενειοφόρος τον αποκεφαλίζει.

Η αυθεντικότητα του βίντεο και η ταυτότητα του άνδρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ούτε είναι σαφές πότε έγινε η εκτέλεσή του.
Οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο με τους αντάρτες και τους άλλους ένοπλους να επιχειρούν την ανατροπή του. Το βίντεο δείχνει σκηνές που, όπως υποστηρίζει το ΙΚ, είναι το αποτέλεσμα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι περίπου 30 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Στους 36 οι νεκροί άμαχοι, δεκάδες τραυματίες – Βομβαρδισμοί και εχθροπραξίες στο Κασμίρ
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα μικρό παιδί ηλικίας 3 χρόνων - Η αντίδραση των ΗΠΑ και οι εντάσεις που ξεκίνησαν από τη σφαγή αμάχων στο Κασμίρ στις 22η Απριλίου
Στρατιώτες 2