Κόσμος

Τα πέταξαν για να γιορτάσουν το τέλος του χειμώνα! [vid]

Χιλιάδες θεατές συγκεντρώθηκαν στο ετήσιο φεστιβάλ Beltane Fire στο Εδιμβούρο για να γιορτάσουν τον ερχομό του καλοκαιριού.

Το φεστιβάλ Beltane Fire, που διοργανώθηκε πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του ’80, σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και αποτελεί αναβίωση αρχαίου κελτικού και παγανιστικού φεστιβάλ.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Calton Hill για να παρακολουθήσει τους τυμπανιστές, τους χορευτές που έπαιζαν με τις φωτιές και τον θάνατο του “Green Man” που σκοτώνεται ως θεός του χειμώνα και ξαναγεννιέται ως άνοιξη.

“Το Beltane είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να περιγραφεί, πρέπει να το νιώσεις και αυτό το καθιστά τόσο ξεχωριστό”, τόνισε ο πρόεδρος του Beltane Fire Society.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: «Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν», δηλώνει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων
Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των απειλών, ιδίως από την πλευρά της Ρωσίας που έχει κλιμακώσει την επιθετικότητά της μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Κατεστραμμένα κτίρια στην Ουκρανία