Πολιτική

Τζανακόπουλος: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη συμφωνία

Όπως ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Δ. Τζανακόπουλος η γερμανική πλευρά έδωσε ένα ιδιότυπο δικαίωμα βέτο στο ΔΝΤ, δίνοντας, έτσι, τη δυνατότητα στο Ταμείο να σκληρύνει τη στάση του.

Η κυβέρνηση δεν έχει αποδεχθεί το σύνολο των θέσεων του ΔΝΤ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθώς το Ταμείο απαιτούσε μέτρα 4,5 δισ. ευρώ η συμφωνία προβλέπει μέτρα 4 δισ και άλλα τόσα αντίμετρα.

Υπάρχει μια αντίφαση σε όλο αυτό λόγω των λανθασμένων προβλέψεων του ΔΝΤ, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “το ΔΝΤ έπεσε έξω κατά 42 φορές όσον αφορά τις προβλέψεις τους για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2016”.

Επισήμανε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας, η οποία θα καλύπτει όλες τις πλευρές, η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, να βγει η χώρα στις αγορές, η έξοδος από την κρίση και η απεξάρτηση από την οικονομική επιτροπεία.

“Κανένας κόφτης δεν πρόκειται να εφαρμοστεί” τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, καθώς, όπως είπε, “οι στόχοι θα πιαστούν και θα έχουμε και ένα μικρό μαξιλάρι”. Προανήγγειλε ότι θα χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο τα capital controls των τραπεζών το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε παράλληλα πως η κυβέρνηση δεσμεύεται πως “εφόσον δεν μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και εφόσον δεν έχουμε τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων, δεν υπάρχει και κανένας λόγος να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Αυτό καθώς όπως υπογράμμισε, “αυτά τα μέτρα δεν τα ζητούσαν οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ τα ζητούσε”.

“Τα σήματα που παίρνουμε, τα μηνύματα που υπάρχουν και από το πολιτικό πεδίο, αλλά και από το οικονομικό πεδίο, είναι ότι βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία και η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι θα υπάρχει τελικά συμφωνία, είτε στις 22 Μαΐου είτε λίγες μέρες μετά” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Άρχισε η διαδικασία για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης – Η 4η φρεγάτα Belharra θα αναβαθμίσει θεαματικά το Πολεμικό Ναυτικό
Στην έναρξη της διαδικασίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης και στην αγορά της τέταρτης φρεγάτας Belharra αναφέρεται...
Κυριάκος Μητσοτάκης 12
Την Τρίτη στη δεξίωση Τραμπ και ραντεβού με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη για να μετάσχει στις εργασίες και τις επαφές της 80ής Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 17
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος