Κόσμος

Με εντολή της Αλ Κάιντα η αιματηρή επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Μια ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, υποστηρίζοντας ότι ενήργησε κατόπιν εντολών του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Άιμαν αλ-Ζαγουάχρι.

Η ομάδα αποκαλείται “Τάγμα Ιμάμ Σαμίλ” και η ανακοίνωση της δόθηκε αρχικά στη δημοσιότητα από ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο της Μαυριτανίας και κατόπιν μεταφράστηκε από το SITE. Η άγνωστη μέχρι τώρα οργάνωση ανέφερε ότι ο βομβιστής Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ έδρασε κατόπιν εντολής του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

Έως τώρα καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα, που στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας έχει ταυτοποιηθεί ως ο 22χρονος Ακμπαρζόν Ντζαλίλοφ, γεννηθείς στο Κιργιστάν, που παλαιότερα ανήκε στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση.

Γενετικό υλικό του Ντζαλίλοφ βρέθηκε και σε δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε την ίδια ημέρα στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, και εξουδετερώθηκε πριν πυροδοτηθεί.

Οι ρωσικές Αρχές είχαν συλλάβει έναν ακόμα ύποπτο, τον επίσης Κιργίζιο Αμπρόρ Αζίμοφ, τον οποίο θεωρούν «εγκέφαλο» επίθεσης.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1