Πολιτική

Ο Πανελευσινιακός, η… ανοιχτόμυαλη Μέρκελ και ο σταυρός του Αλέξη Τσίπρα

Η τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Νίκο Χατζηνικολάου, είχε... απ' όλα! Από αναφορές στον Παλευσινιακό, μέχρι δηλώσεις συμπάθειας για την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο πρωθυπουργός, ερωτώμενος για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, απάντησε χαρακτηριστικά: “Χάρη στο γεγονός ότι δεν έκλεινα την αξιολόγηση, ήταν η πρώτη φορά που είχαμε μια διαπραγμάτευση που δεν ήταν με σκορ Μπαρτσελόνα – Πανελευσινιακός”.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για το πλεόνασμα, απάντησε κάνοντας… τον σταυρό του “Εγώ κάνω τον σταυρό μου που πιάσαμε αυτό το πλεόνασμα γιατί εάν δεν το είχαμε πιάσει θα ήμασταν μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ ανάμεσα στην κ. Λαγκάρντ και τον κ. Σόιμπλε”.

Κι αν αυτή η τελευταία αναφορά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φάνηκε κάπως επιθετική, ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να δηλώσει τόσο πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι “σεβαστός και σοβαρός”. Την συμπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού φαίνεται πως έχει κερδίσει και η Άνγκελα Μέρκελ, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε… “ανοιχτόμυαλη”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε ακόμα για την έξοδο του Πάσχα, δηλώνοντας πως “κυκλοφόρησα βγήκα έξω είδα τη μεγαλύτερη έξοδο το Πάσχα, άνοιξαν οι δρόμοι και δεν ήταν μονταζιέρα του Μαξίμου”.

Τέλος, χρέωσε την πολιτική του επιβίωση, στο δημοψήφισμα “Εάν δεν υπήρχε το δημοψήφισμα δεν θα υπήρχα ως πολιτικός” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε “τότε με κατηγορούσαν όλοι, οι εξαφανισμένοι μιλήσανε, οι μουγκοί μιλήσανε, ότι θέλω να βγάλω τη χώρα από το ευρώ”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δωρεά για το ΚΑΤ: Σύσκεψη στο Μαξίμου για νέο κτήριο χειρουργείων και ανακαίνιση ιατρικών μονάδων
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξετάστηκε η ιεράρχηση των παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, με στόχο να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του νοσοκομείου
Μητσοτάκης στο ΚΑΤ
Χωρίς τέλος η κόντρα Στουρνάρα – Τσίπρα: «Με κατηγορεί για πολιτική μεροληψία εκείνος που θεωρούσε ότι η κεντρική τράπεζα οφείλει να σιωπά» – «Να φτάσεις τα χρόνια του Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ»
Η απάντηση του διοικητή της ΤτΕ στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας και η ανταπάντηση της Αμαλίας
Τσίπρας και Στουρνάρας
Ανανεώθηκε πριν 8 λεπτά
24
Λαζαρίδης και Μάντζος «σφάχτηκαν» για την υπόθεση Παναγόπουλου: «Είναι ΠΑΣΟΚάρα», «Εμείς κυβερνάμε τη χώρα;»
Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το βράδυ της Παρασκευής (13.02.2026) η ονομαστική ψηφοφορία - Δείτε LIVE
Μακάριος Λαζαρίδης
Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας: Κατάκτηση για τον Ελληνισμό, η επιστολική ψήφος των ομογενών – Ελπίζουμε να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αυστραλία, η οποία θα συμπέσει με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος
Κυριάκος Μητσοτάκης για εξάρθρωση κυκλωμάτων από ΑΑΔΕ και ΕΛΑΣ: Η «Νομιμότητα Παντού» είναι για εμάς μία διαρκής δέσμευση
Σε ανάρτησή του επικαλείται επιτυχίες κατά φοροαπάτης και οργανωμένου εγκλήματος, τονίζοντας ότι η μάχη με την παραβατικότητα και την ατιμωρησία είναι «συνεχής»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κάλεσμα Κυρανάκη σε έμπειρα στελέχη από Ελλάδα και εξωτερικό για τις νέες διευθυντικές θέσεις στον ΟΣΕ
Η επιλογή των στελεχών θα γίνει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τριετούς διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης, διασφαλίζοντας ευελιξία και λογοδοσία, ως προς τους στόχους και τους δείκτες απόδοσης
Κώστας Κυρανάκης