Κόσμος

Ρωσία: Συνελήφθη ο υποδιευθυντής του Μουσείου Ερμιτάζ!

Ο υποδιευθυντής του Μουσείου του Ερμιτάζ, Μιχαήλ Νόβικοφ συνελήφθη το πρωί της 29ης Μαρτίου και με απόφαση δικαστηρίου, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τις 23 Μαΐου, καθώς παραπέμπεται στην δικαιοσύνη, μαζί με άλλα πρόσωπα με τις κατηγορίες της απάτης και υπεξαίρεσης μεγάλων χρηματικών ποσών.

Άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) πραγματοποίησαν έρευνες στο Μουσείο του Ερμιτάζ, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου. Στο δελτίο τύπου του Μουσείου επισημαίνεται ότι «στις 29 Μαρτίου, ανακριτές της FSB πραγματοποίησαν έρευνες σε χώρους που στεγάζονται οι υπηρεσίες κατασκευών του Ερμιτάζ, σε σχέση με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί κατά σειράς προσώπων, που εμπλέκονται σε υπεξαιρέσεις χρημάτων που διατέθηκαν για τη ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και κατασκευών για τις ανάγκες του μουσείου».

Παράλληλα στο ίδιο δελτίο επισημαίνεται ότι «η διεύθυνση του Μουσείου συνεργάζεται με τις αρχές, παρέχοντας τους όλα τα αναγκαία έγγραφα που ζητήθηκαν και αφορούσαν την σύναψη δύο συμβολαίων.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση ποσού 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, που υποτίθεται ότι διατέθηκε για την ανέγερση ενός κτιρίου για την φύλαξη έργων τέχνης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Κορσική
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον 26χρονο και όταν απέτυχαν ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές
Πυροβολισμοί στην Κορσική
5
Ο Ζελένσκι «ρίχνει το γάντι» στον Τραμπ: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ουκρανία θα στηρίξει την πρόταση των ΗΠΑ για τριμερείς συνομιλίες, εφόσον κάτι τέτοιο διευκολύνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και ανοίξει τον δρόμο για μια σύνοδο κορυφής
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι