Κόσμος

“Πόλεμος” του BBC στο facebook! “Δεν διαγράφει εικόνες παιδικής πορνογραφίας”

- Το BBC είχε αποστείλει στο Facebook δεκάδες εικόνες παιδικής πορνογραφίας, που είχε ανακαλύψει στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης
- Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, η σελίδα αφαίρεσε μόλις το 20% των εικόνων
- “Είναι ενάντια στη νομοθεσία οποιαδήποτε διανομή εικόνων εκμετάλλευσης παιδιών” απάντησε το Facebook

Σφοδρές επικρίσεις σχετικά με τον χειρισμό εικόνων παιδικής πορνογραφίας που «φιλοξενούνται» στην πλατφόρμα του έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα το Facebook.

Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC είχε αποστείλει στο Facebook δεκάδες εικόνες παιδικής πορνογραφίας, που είχε ανακαλύψει στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο μόλις το 20% αυτών αφαιρέθηκαν. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του και μετά από έρευνα που διεξήγαγε, οι εικόνες αυτές περιλαμβάνονται σε ομάδες τις οποίες έχουν δημιουργήσει άνδρες που θέλουν να συζητούν για την ανταλλαγή φωτογραφιών που φαίνεται ότι διαθέτουν περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Όταν το BBC απέστειλε παραδείγματα εικόνων στο Facebook, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε στην αναφορά των δημοσιογράφων που εμπλέκονταν στις αστυνομικές αρχές, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι «είναι ενάντια στη νομοθεσία οποιαδήποτε διανομή εικόνων εκμετάλλευσης παιδιών».

Στους όρους χρήσης που βρίσκονται στην αρχική σελίδα του Facebook υπάρχει ο κανόνας ότι διαγράφεται οποιοδήποτε άσεμνο υλικό, ενώ υπάρχει ειδικό εικονικό κουμπί αναφοράς. «Γυμνό ή άλλου είδους σεξουαλικά προκλητικό περιεχόμενο», δεν επιτρέπεται στην πλατφόρμα του. Επιπλέον, ενθαρρύνει τους χρήστες να αναφέρουν οποιοδήποτε τέτοιου είδους περιεχόμενο περιέλθει στην αντίληψή τους. Όπως υποστηρίζει η αμερικανική εταιρεία, έχει βελτιώσει το εν λόγω σύστημά του, μετά από καταγγελίες που είχαν έρθει στο φως το περασμένο έτος.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, παιδεραστές χρησιμοποιούν «μυστικές» ομάδες για συναντήσεις ή για την ανταλλαγή εικόνων.

Προκειμένου να ελέγξει τα όσα υποστηρίζει το Facebook, το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο χρησιμοποίησε το ειδικό εικονικό κουμπί αναφοράς με σκοπό να προειδοποιήσει την εταιρεία για την ύπαρξη τουλάχιστον 100 εικόνων που φαίνεται ότι είναι ενάντια στην πολιτική της. Από αυτές μόλις οι 18 αφαιρέθηκαν. Σύμφωνα με τις αυτοματοποιημένες απαντήσεις του Facebook, οι λοιπές 82 δεν παραβίαζαν τα «πρότυπα της κοινότητας».

Επιπλέον, οι κανόνες της ιστοσελίδας απαγορεύουν τη χρήση της πλατφόρμας σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Ωστόσο το BBC βρήκε τουλάχιστον 5 ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για παιδεραστία να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Facebook και τους οποίους ανέφερε στην ιστοσελίδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κανένας από αυτούς τους λογαριασμούς δεν έχει καταργηθεί.
Αργότερα το Facebook παρείχε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση.

«Εξετάσαμε προσεκτικά το περιεχόμενο που αναφέρθηκε σε εμάς και πλέον έχουν αφαιρεθεί όλα τα στοιχεία τα οποία είτε ήταν παράνομα είτε ενάντια στα πρότυπά μας. Το περιεχόμενο αυτό δεν υπάρχει πλέον στην πλατφόρμα μας. Έχουμε πάρει το θέμα πολύ σοβαρά και θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το σύστημα αναφοράς. Είναι ενάντια στο νόμο για οποιονδήποτε να διανέμει εικόνες εκμετάλλευσης παιδιών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost