Οικονομία

Goldman Sachs: Δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη

Μπορεί οι οικονομικοί δείκτες να δείχνουν βελτίωση η χαλάρωση όμως δεν επιτρέπεται, λέει η Goldman Sachs, η οποία βλέπει κίνδυνο οικονομικής αναταραχής λόγω ύπαρξης του κινδύνου εξόδου μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Η GS αναμένει πάντως ότι οι επικείμενοι πολιτικοί κίνδυνοι στη ζώνη του ευρώ θα υποχωρήσουν, με την αναταραχή στις αγορές να υποχωρεί επίσης. Ωστόσο, όπως προειδοποιεί, η Ευρώπη δεν έχει ακόμη ξεφύγει τον κίνδυνο. Τα υψηλά επίπεδα χρέους σε χώρες με αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης δημιουργούν κινδύνους για τη χρηματοοικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα. Όσο η δυναμική του “κινδύνου εξόδου μίας χώρας από το ευρώ” εξακολουθεί να υφίσταται, η μεγάλη αναταραχή στις αγορές δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς