Πολιτική

Κουρουμπλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τοίχο έσπασε τα μούτρα του και αναγκάστηκε σε συμβιβασμό

Ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραδέχθηκε πως οι δανειστές ζητούν σκληρά μέτρα τα οποία η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα δεχτεί.

 Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98 ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε: «Η χώρα ολα αυτά τα χρόνια ζει το μαρτύριο των περίφημων διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και αντιλαμβάνονται ή οφείλουν να αντιληφθούν οτι αυτές οι απαιτήσεις που θέτουν ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό πάνω στο τραπέζι, δεν οδηγούν σε καμία διέξοδο την οικονομία».

Και συνέχισε: «Οι απαιτήσεις αυτές μάλλον αρνητικό πρόσιμο θα δώσουν στην οικονομία εάν εφορμοστούν γι αυτο και η κυβέρνηση δεν είναι θεμα να κάνει πολιτική λαική αλλά αυτο δεν πρόκειται να φέρει κανέναν θετικό αποτέλεσμα στην οικονομία επιμένει στις θέσεις της και ελπίζουμε οτι θα πρυτανεύσει η λογική για να βρεθεί μια λύση και σε αυτό το αδιέξοδο».

Στο ερώτημα αν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση οι δανειστές ο κ. Κουρουμπλής απάντησε:

«Μπορεί να είναι και αυτό αλλα μην φαντάζεστε αν ηταν κάποια άλλη κυβέρνηση θα έκαναν κάτι διαφορετικό άλλωστε το είδαμε ολα αυτά τα χρόνια που ήταν οι κυβερνήσεις στη λογική αυτή που υπονοείτε. Σήμερα, αυτή η κυβέρνηση για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ειναι μια κυβέρνηση που σηκώνει το βάρος και το μαρτύριο ολων των πολιτικών επιλογών διολίσθησης της χώρας στη κρίση γιατί ειναι βαρύτατη πολιτική ευθύνη όσων συνετέλεσαν για να μπει η χώρα σε αυτο το τριπάκι και οδήγησαν το να φτάσει το χρέος εκει που έφτασε. Έπρεπε να υπάρξει μια υπέρβαση των πολιτικών δυνάμεων, δεν έγινε με το επιχείρημα οτι ξέρετε και εσείς οτι δεν το κάνατε. Πράγματι εγώ να το δεχτώ, αλλά δεν ήταν ίδια η κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειχε κυβερνήσει πίστευε σε ενα αλλο σχέδιο πήγε να το εφαρμόσει βρήκε τοίχο έσπασε τα μούτρα του και αναγκάστηκε σε εναν συμβιβασμό. Η κυβέρνηση ειναι αποφασισμένη να σηκώσει το βάρος, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία θα κάνει οτι ειναι δυνατό να εφαρμόσει πολιτικές που υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και στο τέλος της τετραετίας η κοινωνία θα κρίνει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 28
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8