Πολιτική

Απέρριψε η κυβέρνηση την τροπολογία της ΝΔ

Ως ημιτελής… και εξαιτίας αναρμοδιότητας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, εκ μέρος της κυβέρνησης απέρριψε και δεν έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε στην Ολομέλεια η ΝΔ για να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει στον αγροτικό κόσμο από τους δασικούς χάρτες.

Προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος που θα αντιμετωπίζει συνολικά το θέμα με τους δασικούς χάρτες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου χαρακτηριστικά ανέφερε πως «η τροπολογία της ΝΔ εστιάζεται μόνο στο ατελώς να γίνονται οι διαδικασίες ενστάσεων και το πώς θα πληρωθούν τα πρόστιμα και δεν μπαίνει στην ουσιαστική επίλυση του προβλήματος που είναι σύνθετο και έχει πολλές παραμέτρους».

Η τροπολογία που κατατέθηκε από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νωρίτερα, είχε υποστηριχτεί και με δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε πως «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα ταλαιπωρούνται και πολλοί βρίσκονται σε απόγνωση με τη διαδικασία των δασικών χαρτών. Ιδιαίτερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι που – κατά απαράδεκτο τρόπο – τα χωράφια τους χαρακτηρίζονται δασικά» και πρόσθετε πως «ασφαλώς πρέπει να ολοκληρωθεί η κατάρτιση των δασικών χαρτών, αλλά χωρίς αδικίες για τους πολίτες και χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν νέα χαράτσια σε μια εποχή μεγάλων δυσκολιών για όλους».

Η τροπολογία της ΝΔ είχε ως στόχο την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων και των που έχουν προκύψει σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του νόμου Ν. 4389/2016 για τους δασικούς χάρτες, προτείνοντας την αναστολή της επιβολής και είσπραξης προστίμων που πηγάζουν από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας μέχρι το τέλος του 2019, οπότε λήγει η διαδικασία ολοκλήρωσης και κύρωσης των δασικών χαρτών. Όπως, επίσης, και τη δυνατότητα να υποβάλλονται ατελώς αντιρρήσεις από οποιονδήποτε έχει συμφέρον για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε στην Ολομέλεια, διαφάνηκε πως τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συμφωνούσαν με την υιοθέτηση της «γαλάζιας» τροπολογία, ως ένα άμεσο πρώτο βήμα και επέκριναν την κυβέρνηση για την κωλυσιεργία που έχει επίδειξη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9
Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό: Γιατί η κυβέρνηση έπρεπε τώρα να προκαλέσει τη συζήτηση για το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ;
«Ο ίδιος όμως προσυπέγραψε και υποστήριξε την επίσημη κυβερνητική δήλωση ότι λαμβάνονται μέτρα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14