Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόρτο – Γιουβέντους: Οι αλλαγές “καθάρισαν” την πρόκριση [vids]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Δύο αλλαγές του Αλέγκρι έκριναν τον αγώνα στο “Ντραγκάο” κι έδωσαν τη νίκη στη Γιουβέντους με 2-0 απέναντι στην Πόρτο, καθιστώντας τη ρεβάνς της 14ης Μαρτίου στο Τορίνο τυπική διαδικασία. Iστορικό ματς για τον Ίκερ Κασίγιας, που συμπλήρωσε 174 στην Ευρώπη και ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ του Πάολο Μαλντίνι.

Άνετη ενόψει του επαναληπτικού. Η Γιουβέντους επικράτησε εκτός έδρας της Πόρτο με 2-0 μόνο με.. αυτοκτονία θα χάσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Τα γκολ των Ιταλών πέτυχαν οι δυο αλλαγές του Αλέγκρι, Πιάτσα (72’) και Ντάνι Άλβες (74’). Με δέκα από το 27’ αγωνίζονταν οι “δράκοι” λόγω ανοησίας του Τέλες, που δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες σε ισάριθμα λεπτά.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε.. ρυθμούς Γιουβέντους. Η Πόρτο φάνηκε κινητική στα πρώτα λεπτά, αλλά η ιταλική ομάδα είχε υπομονή στο παιχνίδι της. Τα λεπτά πέρασαν, η “βεκια σινιόρα’ πήρε τον έλεγχο του ματς και έφτασε στην πρώτη της καλή στιγμή στο 23, με το σουτ του Ντιμπαλά να φεύγει για λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας.

Το ματς έγειρε για τα… καλά υπέρ των φιλοξενούμενων στο 27′. Ο Τέλες πήγε άτσαλα στον Λιχτστάινερ, με αποτέλεσμα να δεχθεί ορθώς δεύτερη κίτρινη -την πρώτη την είχε δεχτεί δυο λεπτά νωρίτερα- και να αποβληθεί, αφήνοντας τους “δράκους” με δέκα παίκτες.

Οι Ιταλοί πίεσαν για το γκολ και έφτασαν μια ανάσα από το 0-1 στο 45+1′, όταν το ωραίο σουτ -εκτός περιοχής του Ντιμπάλα- τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Κασίγιας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα μεγάλο λάθος από τον διαιτητή. Ο Κιελίνι βρήκε στο 47′ με κάθετη τον Ντιμπάλα, που σκόραρε, τέρμα που όμως ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ. Η Γιουβέντους έγινε πιο πιεστική, προκειμένου να φτάσει στο 0-1 που θα της έδινε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης… αλλά είχε πρόβλημα στην τελικά πάσα.

Τελικά, το “διπλό’ της Γιούβε κρίθηκε μέσα σε δυο λεπτά. Στο 72′ ο Πιάτσα άνοιξε έκανε το 0-1 με δεξί πλασέ, ενώ στο 74′ -και έχοντας μόλις μπει στο ματς- ο Ντάνι άλβες διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων.

 

Οι ενδεκάδες:

ΠΟΡΤΟ (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Κασίγιας, Περέιρα, Μαρκάνο, Τέλες, Φελίπε, Ντανίλο, Μπραχίμι (73΄ Γιότα), Νέβες (61΄ Κορόνα), Ερέρα, Αντρέ Σίλβα (30΄ Λαγιούν), Σοάρες

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ (73΄ Ντάνι Άλβες), Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (67΄ Πιάτσα), Ντιμπάλα (86΄ Μαρκίζιο), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε