Ελλάδα

ΠΝΟ: Απειλεί με νέες κινητοποιήσεις

Με νέες κινητοποιήσεις κάθε μορφής, αν δεν υπάρξουν σύντομα θετικές λύσεις στα αιτήματά τους, προειδοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής, στην οποία εξετάστηκαν μία σειρά από θέματα όπως το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό, η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και το θέμα της ανεργίας των ναυτικών.

Με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ατομικών συμβάσεων εργασίας, σύμφωνα με τα διεθνή κρατούντα ή και «γερμανικού μοντέλου», η ΠΝΟ αναφέρει ότι η θέση της είναι μία και αταλάντευτη: «Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με περαιτέρω βελτίωση των όρων αυτών, αλλά και οι προσλήψεις των ναυτικών σε όλα τα πλοία που φορολογούνται στην Ελλάδα να γίνονται μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ)».

Αναφέρει επίσης ότι για την ασφάλεια των επιβατών των πληρωμάτων, αλλά και των ίδιων των πλοίων, παρίσταται άμεση ανάγκη για επανεξέταση των διατάξεων με τις οποίες μειώθηκαν δραστικά οι συνθέσεις των πληρωμάτων στα πλοία της ακτοπλοΐας και Ελλάδα-Ιταλίας.

Για το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό, καλεί τον υφυπουργό Εργασίας να προχωρήσει σε άμεση ρύθμιση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων των ναυτικών, ενώ αναφορικά με το θέμα του ΝΑΤ και την ακίνητη περιουσία του, τονίζει ότι αυτή είναι από δωρεές και ειδικού σκοπού και δεν μπορεί να περιέλθει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

«Συμβουλεύουμε τον υφυπουργό Εργασίας πριν βάλει χέρι στα ακίνητα του ΝΑΤ, ας μπει στον κόπο να ερευνήσει πώς περιήλθαν αυτά στην ιδιοκτησία τού Ταμείου μας και για ποιον σκοπό περιήλθαν, και να αφήσει κατά μέρος την «άλωσή τους»» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των ναυτικών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δικηγόροι για την εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι - «Δεν θα επιφέρει καθυστέρηση της δίκης για τα Τέμπη»
Η εκταφή του Ντένις Ρούτσι, «άπτεται του βασικού πυρήνα των διαχρονικών οικουμενικών, πανανθρώπινων, ηθικών αξιών», αναφέρει η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του 22χρονου Ντένις, θύμα των Τεμπών 2
Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στην Πάτρα - Η επίθεση έξω από το ξενοδοχείο
Συγκλονίζουν οι εικόνες αμέσως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της 41χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε πριν 1 χρόνο στην Πάτρα - Σε λίγες μέρες ξεκινά η δίκη για την γυναικοκτονία
Πάτρα: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς – Η επίθεση έξω από το ξενοδοχείο
5