Κόσμος

Τορπιλίζει το Κυπριακό ο Ακιντζί! Τελεσίγραφο στον Αναστασιάδη

Δυσμενείς οι εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς μετά την υιοθέτηση της τροπολογίας από την Βουλή της Κύπρου τροπολογίας του ΕΛΑΜ για εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 με την Ελλάδα, το οποίο στρεφόταν κατά των Άγγλων και όχι κατά των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας, η τουρκική πλευρά έχει προβεί σε ένα όργιο σοβινιστικού παροξυσμού με σκόπιμη διαστρέβλωση των γεγονότων τα οποία χρησιμοποιούνται ως μια πρόφαση για επίρριψη ευθυνών.

Σήμερα πλέον η κατάσταση εκτραχύνεται έτι περαιτέρω, καθώς ο κ. Ακιντζί είπε ότι εφόσον αν δεν διορθωθεί άμεσα η απόφαση η οποία επάρθη για το ενωτικό δημοψήφισμα και τον εορτασμό του στα σχολεία, η συνέχιση της διαδικασίας των διαπραγματευσεων δεν θα ‘χει κανένα νόημα, “ξεχνώντας” βέβαια ότι ένας Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν διαθέτει αυτό το δικαίωμα εκ του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία - Διαδηλωτές εισέβαλαν με κοντάρια και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς
Αστυνομικοί απέκλεισαν με τραπέζια και καρέκλες εισόδους στην «μπλε ζώνη», την καρδιά του χώρου όπου οργανώνεται η σύνοδος του ΟΗΕ για να μην εισβάλλουν και εκεί οι διαδηλωτές
Διαδηλωτές στη διάσκεψη COP30